Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

10 aandachtspunten voor Enterprise Mobility

10 essentiële elementen voor een strategie voor enterprise mobility

Enterprise mobility is een fundamenteel onderdeel van de IT-strategie van organisaties geworden. Het is echter van belang dat organisaties, bij het implementeren van enterprise mobility, rekening houden met zowel de belangen van gebruikers als dat van IT afdeling.

Belang van de gebruiker bij Enterprise Mobility

Eindgebruikers verwachten vandaag de dag dat zij op elk gewenst moment met elk gewenst apparaat de noodzakelijke gegevens kunnen benaderen. Veelal wordt door eindgebruikers verwacht dat de ervaring in de zakelijke omgeving zelfs beter is dan de ervaring met het gebruik van applicaties in het privéleven.

Belangen van IT bij Enterprise Mobility

IT-afdelingen van organisaties die Enterprise Mobility implementeren hebben belangen die van hele andere aard zijn. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van toegankelijkheid en beveiliging terwijl IT ook verantwoordelijk is voor het leveren van de gebruikerservaring die door eindgebruikers wordt verwacht.

Wanneer gegevens en applicaties van een grote hoeveelheid apparaten benaderd moeten kunnen worden, inclusief eigen apparaten, is het niet langer realistisch om van IT-afdelingen te verwachten dat elk aspect van de apparaten gecontroleerd en beheerd kunnen worden. In plaats van het van oudsher willen controleren en beheren van alle apparaten kan worden gekozen voor een strategie die past bij de huidige tijd en enterprise mobility strategie. Het algemene advies is dan ook om mobiliteitsbeheermodel te kiezen wat het beste past bij het gewenste gebruiksscenario. Er worden vier modellen onderkend. Deze kunnen afzonderlijk maar ook gecombineerd worden gekozen.

 • Mobile decice management (MDM)
 • Mobile hypervisors en containers
 • Mobile applicatiebeheer (MAM)
 • Applicatie- en desktopvirtualisatie.

10 punten om rekening mee te houden

 1. Beheer en bescherm datgene wat belangrijk is
 2. Denken vanuit gebruikerservaring
 3. Vermijd viervoudige bypass
 4. Schenk aandacht aan dienstverleningsstrategie
 5. Automatiseer gewenste uitkomsten
 6. Netwerk expliciet maken
 7. Gevoelige gegevens extra beschermen
 8. Duidelijkheid over rollen en eigenaarschap
 9. Bouw naleving in bij oplossingen
 10. Voorbereid zijn op Internet of Things

Deze whitepaper geeft een overzicht van bovenstaande 10 belangrijke zaken waar rekening mee gehouden moet worden wanneer een enterprise mobility strategie ontwikkeld wordt. Alle punten worden in de whitepaper uitgebreid uiteengezet en geven de lezer concrete adviezen wanneer een Enterprise mobility strategie overwogen of geïmplementeerd wordt.

 

Download de whitepaper
Download