Zonder ICT is ‘de cliënt centraal’ een wassen neus

Geïntegreerde informatievoorziening: 3-stappenplan voor de zorg

Geïntegreerde informatievoorziening: 3-stappenplan voor de zorg

Informatievoorziening is een noodzakelijke voorwaarde bij langdurige zorg. Meer maatwerk, de individuele cliënt centraal en het verbeteren van de ketensamenwerking. Dit zijn allemaal uitdagingen waar de langdurige zorg mee te maken krijgt. Hoe kunnen deze uitdagingen verwezenlijkt worden?

Alleen als de informatievoorziening makkelijk door alle betrokkenen kan worden gedeeld is het mogelijk om de cliënt centraal te stellen. In drie stappen naar een slimme inrichting van de informatievoorzieningen? Doorloop hiervoor de drie onderstaande stappen:

  1. Intern informatie delen
  2. Ketenintegratie
  3. Inzicht in kosten en kwaliteit van zorg

Deze whitepaper gaat dieper in op het implementeren van een slimme ICT-strategie. Download vrijblijvend de whitepaper met het 3-stappenplan om meer te weten te komen over het inrichten van de informatievoorzieningen van uw organisatie. Daarnaast geeft de whitepaper antwoord op de volgende vraag: Welke informatie heb ik nog nodig als ik de cliënt echt centraal wil stellen?

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom InformatiemanagementinformatielogistiekZorg bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Informatiemanagement :  10 belangrijke intranet-trends voor de maakindustrie

Veel mensen kennen intranet van vroeger als een tool die niemand ooit gebruikte. Het nieuwe intranet is juist een plek waar collega’s met elkaar kunnen samenwerken en tools, kennis en nieuws met elkaar kunnen delen! Daarnaast haalt intranet meer rendement uit het productieproces én de supply chain. Hoe gaat u intranet inzetten? Deze whitepaper gaat dieper in op 10 intranet-trends in de maakindustrie.

Lees verder

Informatiemanagement :  SharePoint intranet voor medewerkerbetrokkenheid

Het oude intranet was niet meer functioneel. Medewerkers wilde er niet meer mee werken. Het CAK heeft gekozen voor een vernieuwd SharePoint intranet om zo de interne communicatie op pijl te houden. Communicatie is erg belangrijk bij deze organisatie. Lees in deze praktijkcase meer over de keuze voor SharePoint, de adoptie en implementatie, de meerwaarde en toekomstige oplossingen.

Lees verder

informatielogistiek :  Ricoh Effeciency Index Purchase 2 Pay

Heliview Consultancy heeft in opdracht van en in samenwerking met Ricoh Nederland een onderzoek uitgevoerd naar het verwerken van inkomende en uitgaande facturen in de top van de Nederlandse zakelijke markt. De doelgroep is representatief vertegenwoordigd voor de gehele top van de Nederlandse zakelijke markt behalve landbouw en visserij. Lees het volledige onderzoek over facturatie binnen de top van de Nederlandse zakelijke markt.

Lees verder

Zorg :  Data Management, de missende schakel in IoT

Hoe kun je zinvol aan de slag met de tsunami van gegevens die door IoT-apparaten gegenereerd wordt? Hoe moet u uw datamanagement- systemen ontwerpen om gegevens om te zetten in waarde? De schaal en scope van de data die gepaard gaat met IoT vraagt om een nieuwe aanpak. Hierbij wordt geavanceerd gegevensbeheer gecombineerd met de integratie van nieuwe IoT-technologie met meer traditionele systemen in een hybride infrastructuur.

Lees verder

Zorg :  Kwaliteit verbeteren door bedrijfsprocessen te optimaliseren

Als processen goed zijn beschreven en worden gehandhaafd vormen ze het fundament voor een goed bedrijfsresultaat. In het geval van Zorgstroom betekent het de beste zorg. Omdat deze Zeeuwse zorgorganisatie zijn processen zo goed op orde heeft, haalde het als een van de eerste zorginstellingen in Europa en Nederland het kwaliteitscertificaat ISO 9001:2015. Hoe ze dat lukte leest u in dit interessante referentieverhaal.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.