Ziekenhuis Rijnstate pakt procesafwijkingen aan

Volledig inzicht in het aantal kleine incidenten met TEL VIM

Volledig inzicht in het aantal kleine incidenten met TEL VIM

Een specifieke groep kleine maar ook vaak terugkerende incidenten bleek via VIM moeilijk op te lossen. Om deze reden heeft Rijnstate een oplossing ontwikkeld die de naam TEL VIM heeft gekregen. De reden dat een nieuwe oplossing voor dit type incidenten ontwikkeld moest worden was, dat het niet opvolgen van kleine incidenten toch risico’s met zich meebrengt:

  • Melders raken ontmoedigd in het melden van situaties. Dit is een bedreiging van de meldcultuur.
  • VIM teams raken ontmoedigd doordat zij bekend zijn met de signalen, er wel werk aan hebben maar geen oplossing zien.
  • De hoeveelheid schade voor een specifieke groep incidenten blijft onbekend. Besluiten worden daardoor gebaseerd op een gebrek aan kennis.

Het TEL VIM formulier heeft geleid tot een toename van het aantal meldingen tot 15 per dag, naast de reguliere VIM meldingen.

Lees gratis de praktijkcase waarin de TEL VIM methode uitgebreid uiteengezet wordt. Daarnaast wordt het ontstaan van de TEL VIM methode en het nut in de praktijk van het Rijnstate behandeld.

Volledig inzicht in het aantal kleine incidenten met TEL VIM

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Zorg bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Zorg :  Data Management, de missende schakel in IoT

Hoe kun je zinvol aan de slag met de tsunami van gegevens die door IoT-apparaten gegenereerd wordt? Hoe moet u uw datamanagement- systemen ontwerpen om gegevens om te zetten in waarde? De schaal en scope van de data die gepaard gaat met IoT vraagt om een nieuwe aanpak. Hierbij wordt geavanceerd gegevensbeheer gecombineerd met de integratie van nieuwe IoT-technologie met meer traditionele systemen in een hybride infrastructuur.

Lees verder

Zorg :  Kwaliteit verbeteren door bedrijfsprocessen te optimaliseren

Als processen goed zijn beschreven en worden gehandhaafd vormen ze het fundament voor een goed bedrijfsresultaat. In het geval van Zorgstroom betekent het de beste zorg. Omdat deze Zeeuwse zorgorganisatie zijn processen zo goed op orde heeft, haalde het als een van de eerste zorginstellingen in Europa en Nederland het kwaliteitscertificaat ISO 9001:2015. Hoe ze dat lukte leest u in dit interessante referentieverhaal.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.