Zes stappen voor het uitrollen van Enterprise Mobility

Six Essential Steps for Unleashing the Power of Enterprise Mobility

Six Essential Steps for Unleashing the Power of Enterprise Mobility

Bijna iedereen werk mobiel, zeker met alle mogelijkheden tot het personaliseren van persoonlijke apparaten. Dit heeft wel als resultaat dat:

 

  • Medewerkers een virtuele werkplek eisen met de toegang tot elk apparaat met uitgebreide, samenwerkende ervaringen.
  • Bedrijven gebruik willen maken van de BYOD trend voor het reduceren van de kosten, het aantrekken van nieuwe talenten en het promoten van nieuwe business modellen.
  • IT de juiste beveiligingsmaatregelen moet nemen die voldoen aan de eisen van de overheid en de industrie.

 Er zijn veel bedrijven die gebruik maken van externe diensten om een algehele strategie te ontwikkelen voor hun mobiliteitsinitiatieven. Om te bepalen of u dit mobiliteitsinitiatie zelf neemt of dat u beter de hulp in kunt roepen van een ervaren partner, is het goed om rekening te houden met 6 essentiële stappen:

Elke stap heeft zijn eigen checklist met punten die belangrijk zijn. Een voorbeeld van stap 1 is:

Stap 1: Ontwikkel een uitgebreide enterprise mobility strategie.

  1. Bepaal en prioriseer wat mobiliteit moet doen voor uw organisatie.
  2. Formuleer duidelijk de wat, hoe, waar, welke, wie en wanneer.
  3. Definieer wat je niet wilt doen.
  4. Identificeer de business use cases die uw doelstellingen ondersteunen.
  5. Ontwikkel een corresponderende mobility architectuur die de bedrijfswaarden bevorderen.
  6. Beoordeel het netwerk, de beveiliging, het data center, de communicatie en applicatie infrastructuren.

Lees meer over de overige 5 stappen en de checklists die u kunt doorlopen.

Download het stappenplan voor enterprise mobility
 Implementeer Enterprise mobility in de organisatie. Gaat u dit zelf doen, of schakelt u externe hulp in? Met dit stappenplan heeft u helder welke stappen doorlopen moeten worden en of u dit zelf kunt of dat u hulp nodig heeft. Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom HNW AlgemeenMobiliteitBring Your Own Device bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

HNW Algemeen :  Werkplek psychologie: 4 inzichten op samenwerken

Hoe we met elkaar samenwerken heeft grote invloed op de manier waarop we ons voelen op de werkvloer. Deze uitspraak is natuurlijk een open deur die ingetrapt wordt, maar de psychologie er achter is nog niet voor iedereen bekend. In deze whitepaper wordt stilgestaan bij 4 inzichten op het gebied van samenwerken op de werkvloer.

Lees verder

HNW Algemeen :  Samenwerken kan 5 keer beter

Bij veel bedrijven zijn e-mail, grote tafels en traditionele telefoons nog de primaire samenwerkingsplatforms. Omdat intern en extern steeds meer wordt samengewerkt voldoen deze tools alleen niet meer. In deze whitepaper leest u welke 5 obstakels u kunt wegnemen en u in uw bedrijf een efficiënte, effectieve en prettige samenwerking garandeert.

Lees verder

Mobiliteit :  In 4 stappen naar een moderne werkplek

Welke organisatie wil nou niet winstgevender zijn omdat collega’s perfect worden gefaciliteerd? Daarvoor zullen veel organisaties wel hun werkplekken opnieuw voor moeten inrichten. Moeilijk? Helemaal niet met de whitepaper In vier stappen naar de moderne werkplek. Hierin leest u wat een moderne werkplek is en hoe u deze op een succesvolle manier laat aansluiten op de wensen van de medewerkers.

Lees verder

Mobiliteit :  Virtuele werkplek in gebruik nemen: 3 succesfactoren

Een virtuele werkplek in gebruik nemen kan uw organisatie veel opleveren. Om te zorgen dat medewerkers hier ook echt mee aan de slag gaan, moet de innovatie wel op de juiste manier worden doorgevoerd. Deze moet inspelen op een bestaand probleem of behoefte in de organisatie en meerwaarde bieden ten opzichte van de huidige werkmethode.

Lees verder

Bring Your Own Device :  BYOD: altijd en overal aan de slag

BYOD (Bring Your Own Device) is niet meer weg te denken uit de manier van werken. Devices worden meegenomen vanuit huis en de medewerkers willen hier dan ook graag op werken. Dit zorgt uiteraard bij de IT-afdeling voor de nodige uitdagingen. Hoe faciliteert u de werknemer zodat deze op een veilige manier kan werken op zijn eigen device?

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.