Win het vertrouwen van de klant terug met Master Data Management

Van proces naar persoonlijk: met vertrouwen naar klantbelang

Van proces naar persoonlijk: met vertrouwen naar klantbelang

Het klantvertrouwen bij financiële instellingen is de laatste tijd erg onder druk komen te staan en het is van groot belang om dit te herstellen. Het behouden van de huidige klanten en het winnen van nieuwe klanten. Wat moeten banken en verzekeringen doen om het klantbelang echt centraal te kunnen stellen? Met deze whitepaper vol tips en richtlijnen kunt u het heft in eigen handen nemen. Maak nu de stap naar een klantgerichte organisatie. Weet wat er leeft bij de klant en begrijp dat klantbehoeften centraal staan in de dienstverlening.

Klantvertrouwen
Waar zitten de pijnpunten bij klanten en wat is er nodig om dit vertrouwen weer terug te winnen? Uit een onderzoek van KPMG kwamen een aantal interessante conclusies van consumenten naar voren:

 • 1 op de 5 consumenten vindt bankmedewerkers niet deskundig genoeg
 • Slechts 48% van vindt dat banken in het belang van de klant handelen
 • De communicatie van banken met klanten wordt over het algemeen als onduidelijk en niet transparant beschouwd

Veel organisaties verliezen omzet door slechte klantenservice. Wat zijn de belangrijkste redenen voor Nederlandse consumenten om op te stappen?

 • Ingewikkelde geautomatiseerde zelfbedieningssystemen
 • Het bedrijf moeten voorzien van informatie die al eerder was gegeven
 • Lange wachttijden
 • Onkunde van een klantcontactmedewerker

Master Data Management (MDM)
Informatie heeft in een organisatie vaak een decentrale oplag. Klantgegevens in een CRM-systeem, klachten in de klachtenadministratie, betalingsgeschiedenis in het financiële pakketen de orderhistorie in een ERP-pakket. Belangrijk is om al deze informatie samen te brengen in één centraal klantbeeld. Dit is te realiseren met Master Data Management (MDM). Een aantal essentiële onderdelen waaruit een Master Data Management bestaat zijn:

 1. Data Matching
 2. Data Quality
 3. Data-integratie
 4. Data Governance
 5. Hierarchy Management

Download de whitepaper
Lees in deze whitepaper meer over hoe financiële instellingen met een positief geluid het vertrouwen van de klant weer kunnen terugwinnen. Download vrijblijvend de whitepaper over één centraal klantbeeld en kom meer te weten over de bovenstaande punten uit Master Data Management.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom KlantbeeldFinanciële Instellingen bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Klantbeeld :  2 marketing trends die je niet mag missen

De hoeveelheden data die organisaties ter beschikking hebben zijn enorm. De uitdaging voor marketeers is deze ruwe data omzetten in waardevolle informatie. Hoe pak je dat aan? Hoe verenig je IT met marketing zodat je de klantreis kunt optimaliseren? Deze whitepaper verdiept 2 marketing trends die jouw organisatie helpen bij het effectief inzetten van nieuwe technologie.

Lees verder

Klantbeeld :  Klantgericht communiceren: Toegevoegde waarde leveren bij de klant

Als eerste stap naar een klantgerichte organisatie is de aanschaffen van een CRM-systeem een goede eerste stap. Maar wat is uw vervolgstap? CRM moet ook geïntegreerd worden in de processen, het organisatiemodel en de service die u levert. Waar moet u beginnen? Lees hierover meer in de volledige whitepaper. De whitepaper gaat stap voor stap mee in uw klantreis naar een klantgerichte organisatie.

Lees verder

Financiële Instellingen :  Kunstmatige intelligentie zet de financiële sector op zijn kop

Kunstmatige intelligentie is al lang geen toekomstmuziek meer. Volgens onderzoek van McKinsey kan bijna 90% van de meer dan 900 typische bankprocessen overgelaten worden aan een algoritme. Op dit moment maakt al 30% van de financiële instellingen gebruik van kunstmatige intelligentie. Onlangs kwamen prominenten uit de sector bijeen om deze ontwikkelingen en Smart Process Automation (SPA) te bespreken.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.