Whitepaper visie op veiligheid met VIM in het bijzonder

Het belang van veilig incident melden

Het belang van veilig incident melden

Veiligheid is een zeer belangrijk thema binnen de zorg. Veilig Incident Melden (VIM) is in eerste instantie bedoelt om te leren van incidenten. Het proces van het melden van een incident met VIM en de inhoudelijke lessen leiden tot verbeteringen in de zorg.

Door de praktijk van Veilig Incident Melden (VIM) kan gebruik worden gemaakt van een krachtige visie en aanpak. Deze krachtige aanpak van Veilig Incident Melden (VIM) kenmerkt zich door onderstaande vijf stellingen:

  • De melding is het startsein voor feedback
  • Veiligheid is integraal
  • Meldingen: voor en door medewerkers
  • Veiligheid staat niet gelijk aan geen risico
  • Verbetering van interne kwaliteit en veiligheid is het voornaamste doel; uitwisseling van gegevens een goed streven

Lees gratis de volledige whitepaper waarin bovenstaande vijf stellingen uitgebreid worden behandeld. Aan de hand van de stellingen kan met Veilig Incident Melden (VIM) worden gekomen tot een situatie waarin incident melden en analyseren mogelijk wordt.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Zorg bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Zorg :  Data Management, de missende schakel in IoT

Hoe kun je zinvol aan de slag met de tsunami van gegevens die door IoT-apparaten gegenereerd wordt? Hoe moet u uw datamanagement- systemen ontwerpen om gegevens om te zetten in waarde? De schaal en scope van de data die gepaard gaat met IoT vraagt om een nieuwe aanpak. Hierbij wordt geavanceerd gegevensbeheer gecombineerd met de integratie van nieuwe IoT-technologie met meer traditionele systemen in een hybride infrastructuur.

Lees verder

Zorg :  Kwaliteit verbeteren door bedrijfsprocessen te optimaliseren

Als processen goed zijn beschreven en worden gehandhaafd vormen ze het fundament voor een goed bedrijfsresultaat. In het geval van Zorgstroom betekent het de beste zorg. Omdat deze Zeeuwse zorgorganisatie zijn processen zo goed op orde heeft, haalde het als een van de eerste zorginstellingen in Europa en Nederland het kwaliteitscertificaat ISO 9001:2015. Hoe ze dat lukte leest u in dit interessante referentieverhaal.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.