Whitepaper Social Media

Social Media als kapstok voor de toekomst

Social Media als kapstok voor de toekomst

In 2011 maakt 78% van de organisaties gebruik van Social Media en nog 67% van de organisaties hebben geen strategie, maar willen die wel gaan ontwikkelen in 2011. Social Media is een goed communicatiekanaal voor medewerkers, klanten, leveranciers en klanten. Denk bij Social Media aan Twitter, Facebook, Hyves en LinkedIn. Nu is de vraag: Hoe vindt de doelgroep mijn bedrijf? Hoe anticipeer je als bedrijf op deze ontwikkeling?

Verken de horizon en ontwikkel een beleid en visie hoe Social Media de doelstellingen echt kan ondersteunen. Als bedrijf moeten de onderstaande vragen uit het stappenplan besproken worden:

  • Waar staan we nu?
  • Wat willen we?
  • Hoe komen we daar?
  • Hoe implementeren we de maatregelen?
  • Hoe borgen we dit?

Lees gratis de hele whitepaper over Social Media waarin alles staat om Social Media in de organisatie te integreren.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Het Nieuwe WerkenICT dienstverleners bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Het Nieuwe Werken :  Gids: Inrichten van een projectorganisatie binnen Microsoft Teams

De app Teams van Microsoft is een nieuwe tool die kan gebruikt worden als hub voor teamwerk binnen Office 365. Met Teams kunt u onder meer eenvoudig met uw projectteam chatten, bestanden delen en skype-vergaderingen plannen en houden. Hierdoor is Teams uitermate geschikt om in te zetten als tool om projectteams te ondersteunen. In deze gids neemt Jacco Wijers – functional consultant bij Rapid Circle – u bij de hand bij het succesvol opzetten van een projectorganisatie.

Lees verder

ICT dienstverleners :  Tal van redenen waarom CRM bij u wel slaagt!

Uit persberichten komt naar voren dat vele CRM projecten mislukken. Enige bijstelling is wel op zijn plaats, niet alle projecten mislukken, maar voldoen niet aan de hooggespannen verwachting. CRM is slechts een van de methoden om klanten te werven en te binden. In deze whitepaper worden handvatten aangereikt om CRM een goede kans van slagen te geven.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.