Whitepaper raamwerk voor risicomanagement

Risicomanagement in de zorg

Risicomanagement in de zorg

Risicomanagement krijgt in de zorgsector steeds meer de aandacht die het verdient. Zorgorganisaties en zorgprofessionals worden steeds meer bewust van het onderkennen en beheersen van risico’s. Er is echter bij risicomanagement nog steeds een negatieve gedachte, wat niet nodig is. Risicomanagement kan juist leiden tot verbeteringen op verschillende gebieden! Verbeteringen die kunnen helpen om doelstellingen te bereiken. Deze whitepaper gaat dieper in op het kansrijke perspectief van risicomanagement en geeft opties voor het optimaliseren van risicomanagement.

Het raamwerk voor risicomanagement
Bij risicomanagement zijn drie dimensies aan de orde:

  • De risicomanagement benadering die wordt gehanteerd (prospectief of retrospectief).
  • Het organisatieniveau dat van toepassing is.
  • Het risicodomein dat van toepassing is.

Deze drie dimensies vormen het raamwerk voor risicomanagement dat in zorginstellingen gebruikt kan worden om een beleid te maken en activiteiten te positioneren. Lees verder in de whitepaper om uit te vinden hoe de dimensies zich tot elkaar verhouden.

Zoals hierboven besproken kunnen risico’s benaderd worden vanuit twee invalshoeken. Een prospectieve benadering is het vooraf in kaart brengen van de risico’s die bestaan. Als een risico daadwerkelijk resulteert in een calamiteit, is het een retrospectieve benadering. Lees meer over de overige twee dimensies in de volledige whitepaper.

Download de whitepaper
In deze whitepaper komt een oefening aan de orde voor een goede eerste stap om risicomanagement binnen de zorg van los zand om te vormen tot een solide en betrouwbaar raamwerk. Download nu de whitepaper “raamwerk voor risicomanagement” en zorg dat risicomanagement u helpt bij het bereiken van de doelstellingen.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom VernieuwingZorg bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Vernieuwing :  Artificial Intelligence: Bent u klaar voor de toekomst?

Waar staat u op het gebied van Artificial Intelligence (AI)? AI staat bij veel bedrijven op de agenda en sommigen zijn er al mee aan het experimenteren. Dit uitgebreide onderzoek laat u zien waar bedrijven momenteel staan, maar ook wat hun kansen en uitdagingen zijn. Is uw organisatie al klaar voor AI? Dat weet u na het lezen van dit eBook!

Lees verder

Vernieuwing :  Wat is Crossover Business?

Het traditionele bedrijf staat op losse schroeven. De grenzen tussen makers, distributeurs en winkeliers vervagen, nu organisaties meer andere diensten en producten aanbieden. Dat zet de branche op z’n kop, evenals de bedrijfsprocessen. Bent u klaar voor ondernemen 2.0? Dan is het hoog tijd om te kijken of uw oude systemen nog passen bij de nieuwe manier van zaken doen.

Lees verder

Zorg :  Data Management, de missende schakel in IoT

Hoe kun je zinvol aan de slag met de tsunami van gegevens die door IoT-apparaten gegenereerd wordt? Hoe moet u uw datamanagement- systemen ontwerpen om gegevens om te zetten in waarde? De schaal en scope van de data die gepaard gaat met IoT vraagt om een nieuwe aanpak. Hierbij wordt geavanceerd gegevensbeheer gecombineerd met de integratie van nieuwe IoT-technologie met meer traditionele systemen in een hybride infrastructuur.

Lees verder

Zorg :  Kwaliteit verbeteren door bedrijfsprocessen te optimaliseren

Als processen goed zijn beschreven en worden gehandhaafd vormen ze het fundament voor een goed bedrijfsresultaat. In het geval van Zorgstroom betekent het de beste zorg. Omdat deze Zeeuwse zorgorganisatie zijn processen zo goed op orde heeft, haalde het als een van de eerste zorginstellingen in Europa en Nederland het kwaliteitscertificaat ISO 9001:2015. Hoe ze dat lukte leest u in dit interessante referentieverhaal.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.