Whitepaper Management Rapportage

Rapportages zijn essentieel!

Rapportages zijn essentieel!

Wanneer er wordt gevraagd om informatie is het belangrijk dat uitsluitend de waarheid aan het licht komt. Rapportages kunnen over verschillende lagen in de  organisatie gaan. Te denken valt aan het operationeel niveau, het tactisch niveau en het strategisch niveau.

Een belangrijke vraag die gesteld moet worden is: “wat levert het op?”. Hoeveel moet er worden geïnvesteerd om analyses te kunnen maken en welk rendement komt hier uit voort?

Vaak worden geautomatiseerde systemen gebruikt om rapportages te maken. Het kan voorkomen dat hierdoor niet overal de begrippen FTE, omzet, kosten en winst worden gehanteerd. Het doel is om te komen tot één nieuw rapportagesysteem. Hierin worden vier fases onderkend:

  • Opstellen business requirements en architectuur
  • Ontwerpen en bouwen van de rapportage-omgeving
  • Bouwen en testen van de rapportages
  • Uitrollen en onderhouden van de rapportage-omgeving

Lees gratis de volledige whitepaper waarin uiteengezet wordt hoe kan worden gekomen tot een eenduidige rapportage. Hierin is het van belang dat altijd en alleen de waarheid op tafel komt.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Strategisch ManagementOrganisatie & Management adviesbureaus bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Strategisch Management :  Eenvoudig en snel IT Resilience bereiken

Downtime of dataverlies kan grote gevolgen hebben en is vandaag de dag eigenlijk ook ondenkbaar. Dit betekent dat uw bedrijfssystemen niet meer dan een paar minuten offline mogen zijn en dataverlies moet beperkt blijven tot enkele seconden. Hierdoor kijken veel organisaties niet meer naar oplossingen op het gebied van backup of disaster recovery, maar naar IT Resilience oplossingen Aan de hand van ons gedetailleerd overzicht kunt u IT Resilience bereiken binnen een hybrid cloudinfrastructuur.

Lees verder

Organisatie & Management adviesbureaus :  Handelen met verzuim

Hoe ga je om met zowel kort als lang verzuim? Vooral bij een personeelsstop (inhuurstop) komt het voor dat een bedrijf zich scherper gaan richten op het verzuimbeleid. Om hier mee om te gaan zou het bedrijf een verzuimspecialist in kunnen zetten. Deze whitepaper geeft diverse tips voor het handelen met verzuim.

Lees verder

Organisatie & Management adviesbureaus :  The Uplift Advantage

Het management en marketing van veel organisaties hebben al enige tijd door dat de klant centraal moet staan om successen op de lange termijn te behalen. Klanten zijn vandaag de dag mondiger en kiezen zelf uit wat ze wel of niet lezen of zien. De whitepaper beschrijft hoe een uplift model bedrijven kan helpen bij het communiceren met de klant.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.