Wat zeggen klanten over uw organisatie op social media?

De toegevoegde waarde van Microsoft Social Listening voor CRM

De toegevoegde waarde van Microsoft Social Listening voor CRM

Ook social netwerk sites zoals Twitter en Facebook maken tegenwoordig een deel uit van de organisatie. Er is ook een groei te bespeuren in relatie tot verkoop, marketing en serviceverlening. Klanten kunnen nog sneller hun ‘ongezouten’ mening delen met de rest van de wereld. Als organisatie is het goed om hiervan op de hoogte te zijn. Wat zeggen mensen over uw organisatie en hoe snel kunt u reageren op deze berichten? En als laatste: kunt u aan de behoeften van de klant blijven voldoen? Deze whitepaper beschrijft welke rol Social Listening kan spelen bij het voldoen aan de eerder gestelde vragen.

SocialListeningWat kan Social Listening voor CRM betekenen?
De naam verraad het al een beetje: luisteren naar social media. Social Listening voor CRM registreert alle acties van Twitter, Facebook, YouTube en blogs in CRM. Dit gaat aan de hand van zelfgedefinieerde criteria  en wordt gedefinieerd op basis van keywords. Vervolgens kan de verzamelde data worden geanalyseerd met de bijgeleverde grafieken. Er zijn twee manieren om deze grafieken in Dynamics CRM te bekijken, namelijk: een dashboard of een account, contact of concurrent scherm. Voor een succesvolle implementatie van Social CRM is het belangrijk om te bepalen waar in de service-, marketing- en verkoopprocessen social media van toegevoegde waarde is voor zowel het bedrijf als de klanten. Zitten klanten hier eigenlijk wel op ons te wachten? Lees meer over Social Listening voor CRM in de volledige whitepaper.

Download de whitepaper
Veel organisaties zijn overtuigd van de waarde van social media, maar hoe meet je deze waarde? Download de volledige whitepaper met hierin de verschillende metingen die u kunt doen om deze waarde te definiëren. Daarnaast gaat de whitepaper dieper in op Social Listening met Dynamics CRM en komen er diverse voorbeelden uit de praktijk naar voren.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Online Marketing bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Online Marketing :  IP-marketing: verhoog de ROI van uw marketingactiviteiten

Door gebruik te maken van een IP-marketingtool kan uw websitebezoeker op basis van het IP-adres worden geïdentificeerd en getrackt. Daarnaast kunnen content en call to actions worden aangepast met deze tool, zodat deze volledig aansluiten op de belevingswereld van uw bezoeker. Online marketing wordt een steeds belangrijker onderdeel van uw organisatie en IP-marketing kan hierin een belangrijke rol spelen. Deze whitepaper gaat dieper in op de mogelijkheden en voordelen van IP-marketing. Hoe kan IP-marketing de ROI van uw marketingactiviteiten verhogen?

Lees verder

Online Marketing :  4 nieuwe mogelijkheden van LinkedIn

Overweegt u om LinkedIn in te zetten om uw bereik onder uw doelgroep te vergroten? Door het lezen van deze whitepaper bent u in klap op de hoogte van de nieuwste features van LinkedIn. Aan de hand van targeting, gerichte content en meetbaarheid van de resultaten kunt u uw marketingcampagne een serieuze boost geven. Lees snel verder en doe uw voordeel met deze informatie.

Lees verder

Partner

Prodware

Prodware werkt als allround Microsoft partner al vele jaren samen met haar klanten voor verbetering van hun bedrijfsprocessen (met ERP-software), vergroting van klantbinding (met CRM-software) en verhoging van productiviteit (met o.a. Power BI en Office 365). Dit zowel on-premise als in de cloud.

Profiel Prodware ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.