Wat is proceseigenaarschap eigenlijk? De toegevoegde waarde voor de organisatie

Proceseigenaarschap invoeren levert veel op.

Proceseigenaarschap invoeren levert veel op.

Is Business Process Management (BPM) al doorgevoerd in uw organisatie? Hiermee kunt u processen inzichtelijk maken. Zo weet u waar de winst te behalen valt om de organisatie sneller en efficiënter te laten werken. Dit helpt u om uw organisatiedoelstellingen te behalen. Een proceseigenaar helpt bij het inzichtelijk maken waardoor u grip krijgt op uw processen. Maar wat is proceseigenaarschap dan precies? En wat kan deze manier van werken uw organisatie opleveren?

Wat is proceseigenaarschap?

De proceseigenaar bewaakt het proces en zorgt ervoor dat dit optimaal presteert om zo goed mogelijk aan de klantvraag te kunnen voldoen. Samen met de betrokken managers borgt hij of zij dit proces en zorgt ervoor dat het steeds beter wordt.

Wat levert procesgericht werken uw organisatie op?

Het aantal organisaties dat werkt met proces denken, groeit. Hoe worden klanten bediend? Hoe lopen de informatiestromen door de organisatie? Hoe meten we onze prestaties? Met deze vragen houdt de proceseigenaar zich bezig. Hierdoor worden de processen onder de loep genomen en continu verbeterd. Hoe weet u of procesgericht werken waardevol kan zijn voor uw organisatie?

Probleemdefinitie

Om die vraag te beantwoorden, beginnen we bij het begin: in hoeverre gaat de invoering van procesgericht werken u helpen? Proceseigenaarschap invoeren is geen doel op zich, maar een middel om de organisatieprocessen te verbeteren. Pas als u er van overtuigd bent dat Proceseigenaarschap het juiste middel is, kun u er mee aan de slag gaan.

Stap voor stap procesgericht werken

In deze serie van vier whitepapers, leest u hoe u stap voor stap kunt gaan werken met Proceseigenaarschap. Dit tweede whitepaper bevat alle ins-en-outs over de toegevoegde waarde van werken met proceseigenaarschap in uw organisatie. Met de handzame tools kunt u met gemak aan de slag om, al dan niet samen met uw team, te bepalen of het invoeren van proceseigenaarschap nuttig en waardevol is. Download de whitepaper met de ‘Toolbox voor toegevoegde waarde’ hier direct.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Process Express

Process Express is een organisatieadvies bureau gevestigd in Haarlem, dat zowel nationale als internationale klanten bedient.

Profiel Process Express ›
 
 

Downloaden: Wat is proceseigenaarschap eigenlijk? De toegevoegde waarde voor de organisatie

 

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.