Virtualisatie voor productieomgeving

De productieomgeving virtualiseren: echte of virtuele kostenbesparing?

De productieomgeving virtualiseren: echte of virtuele kostenbesparing?

De keuze voor een virtueel systeem in een productieomgeving kent vele aspecten. De overgang op een dergelijk systeem is vaak ingegeven door voor de hand liggende redenen als kosten- en ruimtebesparing. Er komt echter meer bij kijken. Dit artikel gaat hier dieper op in door het hele proces van virtualisatie van productieomgevingen in kaart te brengen.

De beslissing om de productieomgeving te virtualiseren moet goed doordacht zijn. Pas dan kan het een uitkomst bieden. Men moet hierbij de aanleiding en doelstelling van de virtualisatie constant in het achterhoofd houden. Daarnaast moeten organisaties ervoor zorgen dat er een duidelijk beeld is van waar het met de virtualisatie naartoe wilt op verschillende vlakken; van hardware tot software en van gebruikersgemak tot beveiliging.

Vraag je het volgende af: Communiceren de verschillende producten en diensten bijvoorbeeld wel met elkaar? Hoe zit het met de bandbreedte? En is de techniek, in geval van een storing in het productieproces, wel zo redundant dat er toch doorgewerkt kan worden?

Download het volledige artikel waarin een gedegen overzicht wordt gegeven van alle aspecten waarmee men rekening moet houden wanneer men over wil gaan tot virtualisatie van de productieomgeving.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom VirtualisatieIndustrie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Virtualisatie :  VDI: voordelen in de zorg

Een goede IT-omgeving voor de zorg moet stabiel, snel en veilig zijn. VDI is een technologie waarbij de data en applicaties op één centrale plek in het datacenter blijven staan. Zo kunnen artsen en verpleegkundigen vanaf iedere plek en vanaf elk apparaat verbinding maken, is de IT-omgeving beter beheersbaar en is de veiligheid van patiëntdata beter gewaarborgd.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.