Virtualisatie? Dit is wat u weten moet voordat u van start gaat

Onderzoek naar effecten van virtualisatie op de werkvloer

Onderzoek naar effecten van virtualisatie op de werkvloer

Bedrijven die overstappen op virtualisatie verwachten dat hun kosten zullen dalen. Hoewel kostenbesparing belangrijk is, ontdekken ze dat desktop- en applicatievirtualisatie nog veel meer te bieden heeft. De nieuwe manier van werken heeft veel meer mogelijkheden.

In een tijd waarin werkstijlen veranderen en werknemers overal en altijd de beschikking willen hebben over werkgerelateerde documenten en informatie, biedt virtualisatie die gewenste flexibiliteit. Het resultaat is werknemerstevredenheid, betere mobiliteit en productiviteit.

Wilt u deze effecten bereiken, dan is het belangrijk dat de virtualisatieoplossingen op de juiste manier worden geïmplementeerd. AppSense heeft Forester Consulting de opdracht gegeven om virtualisatie-implementatie te evalueren. Er is uitgebreid onderzoek gedaan onder 300 IT-managers en –beheerders die verantwoordelijk zijn voor de virtuele desktop en de virtuele applicaties. Wat zijn nu uiteindelijk de voordelen die virtualisatie voor het bedrijfsleven oplevert? Zijn dat inderdaad de kostenbesparingen, of is dat de verhoogde ervaring en productiviteit van de werknemers? Of is het een combinatie van beide?

De bevindingen van dit onderzoek vindt u in de whitepaper ‘Wat u moet weten voordat u aan virtualisatie begint’. Download deze paper vandaag nog geheel vrijblijvend.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom StategieIT ManagementVirtualisatie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

IT Management :  User Environment Management Smackdown

Bedrijven zijn zo gefocust op het beheer en onderhoud van de IT-systemen dat ze vaak de andere – en zeker niet minder belangrijke – helft vergeten: het user management. Voor de gebruiker is het van belang dat hij een simpele, eenduidige, snelle en betrouwbare werkomgeving heeft. Dit is het moment om ‘User Environment Management’ in te zetten.

Lees verder

Virtualisatie :  Het flash datacenter: moderne uitdagingen opgelost

Veel organisaties overwegen flash storage. De belangrijkste reden is het grote voordeel wat flash storage heeft ten opzichte van traditionele storage op het gebied van performance. Maar hoe zit het met flash storage en security? En nog een belangrijke vraag; hoe zit het met flash storage in combinatie met virtualisatie? Deze whitepaper geeft antwoord op beide vraagstukken.

Lees verder

Virtualisatie :  Werkplek virtualisatie

De virtuele ICT werkplek op basis van Virtuele Desktop Infrastructuur (VDI) is de juiste keuze voor de toekomst, maar het is nog geen “heilige Graal”. Veel van de bestaande ICT Werkplek concepten zijn echter nog niet ontworpen om Het Nieuwe Werken te ondersteunen. Lees in de whitepaper over werkplek virtualisatie en de drie stromingen waarin het te verdelen is.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.