The Business Intelligence Competence Centre

De meerwaarde van een Business Intelligence Competence Centre

De meerwaarde van een Business Intelligence Competence Centre

Om te begrijpen waar het vandaag de dag mis gaat bij de Business Intelligence (BI), is het noodzakelijk om terug te kijken hoe de Business Intelligence is ingevoerd in het organisatorisch proces en hoe er mee wordt omgegaan. De eerste initiatieven zijn vaak bij bedrijven binnen gekomen door de ICT afdeling of gekocht door het bedrijf zelf. Business Intelligence tools werden voornamelijk gebuikt om ontwikkelingsperiodes van rapportages te verkorten. Echter het bedrijfsleven was geen gebruiker van Business Intelligence, maar hoofdzakelijk de inkoper van het product.

Ondanks het feit dat organisaties steeds meer de meerwaarde van Business Intelligence erkennen,  de aantoonbare toegevoegde waarde van een Business Intelligence Competence Centre (BICC) is vaak nog niet helemaal duidelijk. Een Business Intelligence Competence Centre kan leiden tot een lagere Total Cost of Ownership (TCO) voor een Business Intelligence omgeving en minder risico’s tijdens de ontwikkeling. Dit gaat door middel van:

  • Consolidatie
  • Centralisatie
  • De mogelijkheid van het versnellen van de Business Intelligence applicaties

Lees de gratis whitepaper “Business Intelligence Competence Center (BICC)” waarin dieper wordt ingegaan op de strategische rol en de meerwaarde.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Business IntelligenceBI Tools bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Business Intelligence :  Dashboards: 10 tips voor het optimale format

Met een goed en effectief ontworpen dashboard krijgt u data nog inzichtelijker. Beslissingen, gebaseerd op feiten, kunnen sneller gemaakt worden. Maar waar moet een goed dashboard aan voldoen? Hoe krijgt u uw data nog beter inzichtelijk? Deze whitepaper geeft u 10 tips hoe u uw data nog beter kunt visualiseren aan de hand van dashboards.

Lees verder

BI Tools :  10 Business intelligence trends voor 2018

De ontwikkelingen in BI gaan razend snel. Om dit goed te monitoren heeft Tableau Software een onderzoek gestart naar de meest besproken business intelligence trends voor 2018. Wilt u uw organisatie ook naar een hoger niveau tillen op het gebied van BI? Lees deze 10 trends en u bent volledig op de hoogte.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.