Significante kostenvoordelen met flash-storage in datacenter

Reducing Total Cost of Ownership with Flash Storage

Reducing Total Cost of Ownership with Flash Storage

Flash storage biedt ongekende kostenvoordelen ten opzichte van het gebruik van traditionele SATA-disks. Toch bestaan er — als het om flash-opslag in de zakelijke markt gaat — nog behoorlijk wat onduidelijkheden en vooroordelen. Enkele bekende voorbeelden:

  • ‘Flash is toch vooral bedoeld voor de consumentenmarkt?’
  • ‘Mijn huidige omgeving is prima. Door een paar extra SATA-drives toe te voegen, kan ik zeker weer een jaar vooruit. Dat houdt het goedkoop.’
  • ‘Ik weet dat flash snel is, maar het is ook echt duur.’
  • ‘Flash klinkt goed, maar ik heb op dit moment niet het geld om iemand in te huren die zowel met het oude systeem als het nieuwe overweg kan.’

Zomaar enkele voorbeelden, maar ze zijn wel allemaal fout. Tijd om de vele onduidelijkheden rondom de mogelijkheden en de technieken van flash op te lossen. Zeker voor CIO’s en CTO’s is het goed om op een holistische wijze de mogelijkheden van flash benaderen: kijk verder dan alleen maar naar de hardwarekosten en neem de Total Cost of Ownership (TCO) mee in het geheel. Dan blijkt er ineens veel meer mogelijk zoals lagere toekomstige investeringen in hardware.

Wat weet u over NetApps flash-oplossingen om uw storage-omgeving mee te upgraden? Deze paper geeft u een heldere inkijk in de mogelijkheden. Download deze paper geheel vrijblijvend; wilt u meer weten over hoe u uw storage-omgeving kunt verbeteren? Neem dan contact op met PQR.

tag icon

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

PQR

PQR gelooft dat IT hét middel is voor organisaties om voorop te lopen in hun branche en hun ambities mogelijk te maken. Onze IT-professionals streven op een plezierige en verrassende manier, elke dag naar de hoogste kwaliteit producten, diensten en service voor hun klanten én hun eindgebruikers.

Profiel PQR ›
 

Expert: Viktor van den Berg

Viktor van den Berg

Binnen PQR richt Viktor zich als Senior Consultant op virtualisatie, cloud en storage en is betrokken bij diverse trajecten.

Profiel Viktor van den Berg
 
 

Download artikel

Significante kostenvoordelen met flash-storage in datacenter

 

Wilt u de PQR-nieuwsbrief ontvangen?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.