Self-service analytics voor een groot concurrentievoordeel

Self-Service BI en Analytics in de cloud

Self-Service BI en Analytics in de cloud

Analytics is vandaag de dag nog belangrijker om als bedrijf grote successen te boeken en concurrentievoordeel te behalen. Uit recent onderzoek kwam naar voren dat 58% van de respondenten analytics als een concurrentievoordeel voor hun organisatie zagen. Vorig jaar was dit nog maar 37%. Met self-service analytics is dit nu ook mogelijk voor middelgrote bedrijven. Tot nu toe verzette middelgrote bedrijven zich nog vaak tegen het gebruik van analytics. Ondanks de snelle veranderingen en de behoefte aan snelle beslissingen gebaseerd op nauwkeurige data.

Deze white paper onderzoekt de drempels voor de adoptie van analytics vanuit het IT- en eindgebruikerperspectief. Verder beschrijft de white paper hoe self-service analytics in zijn algemeen deze drempels weg kan nemen. Self-service analytics stelt gebruikers in staat om deze beschikbare data optimaal te benutten en ervoor te zorgen dat de IT-organisatie de controle over hun gegevens blijft houden.

Cloud BI & Analytics
Cloud computing draagt tevens veel bij aan de inhaalslag door middelgrote bedrijven. Via de cloud kan een organisatie op abonnementsbasis een moderne technologie in huis halen. Cloud computing heeft als voordeel dat het aanzienlijk lagere kosten met zich mee brengt en zorgt voor een hogere efficiëntie. Enkele voordelen van de cloud zijn:

  • Schaalbare en flexibele omgeving vonder aanschaf van hardware
  • Snel aan de slag met flexibele maandabonnementen
  • Zeer korte implementatietijd (1 werkdag)

Download de whitepaper
De dagen van vragen en wachten op rapportages zijn voor middelgrote bedrijven voorbij en de traditionele Business Intelligence tools zijn hard op weg naar het verleden. Self-service analytics dicht het gat, zorgt voor een betere besluitvorming en vergroting van het concurrentievoordeel. Download geheel vrijblijvend de whitepaper en kom meer te weten over self-service analytics in de cloud door de barrières heen.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Business IntelligenceBI ToolsSelf Service BIBusiness Analytics bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Business Intelligence :  Hoe optimaliseert u datavisualisaties?

Met de meest recente visualisatiesoftware kunnen data-analisten steeds meer innovatieve en gelikte presentaties creëren. In deze whitepaper wordt de lezer aan de hand genomen in de wonderlijke wereld van datavisualisatie. Lees verder om erachter te komen hoe u als gebruiker effectieve visualisaties kunt ontwerpen die een verpletterende indruk achterlaten.

Lees verder

Business Intelligence :  Dashboards: 10 tips voor het optimale format

Met een goed en effectief ontworpen dashboard krijgt u data nog inzichtelijker. Beslissingen, gebaseerd op feiten, kunnen sneller gemaakt worden. Maar waar moet een goed dashboard aan voldoen? Hoe krijgt u uw data nog beter inzichtelijk? Deze whitepaper geeft u 10 tips hoe u uw data nog beter kunt visualiseren aan de hand van dashboards.

Lees verder

BI Tools :  10 Business intelligence trends voor 2018

De ontwikkelingen in BI gaan razend snel. Om dit goed te monitoren heeft Tableau Software een onderzoek gestart naar de meest besproken business intelligence trends voor 2018. Wilt u uw organisatie ook naar een hoger niveau tillen op het gebied van BI? Lees deze 10 trends en u bent volledig op de hoogte.

Lees verder

Self Service BI :  Van data naar inzicht: The governed data lake approach

U wilt toch ook dat uw medewerkers in de hele organisatie snel zelf toegang hebben tot de volledige data-set? Organisaties willen grote hoeveelheden data binnen kosten-efficiënte omgeving opslaan. Daarnaast ook nog eens de data-kwaliteit en veiligheid blijven garanderen. Hoe doet u dit? Deze whitepaper gaat dieper in op de governed data lake aanpak. Lees snel verder en ga van data naar inzichten.

Lees verder

Business Analytics :  Wat heeft Newton te maken met data?

Iedere dag word je geconfronteerd met de aantrekkingskracht van de aarde. Dankzij Newton en een vallende appel ontstond de zwaartekrachttheorie. In het huidige tijdperk van de cloud zien we een nieuwe vorm van zwaartekracht ontstaan: data-zwaartekracht. Wat is het precies en wat voor implicaties heeft deze nieuwe vorm van zwaartekracht op uw hybrid cloud omgeving?

Lees verder

Partner

SAS

SAS is marktleider in analytics. Met innovatieve analytics, business intelligence en data management software en dienstverlening, helpt SAS klanten op meer dan 83.000 locaties sneller, betere beslissingen te nemen. Al sinds 1976 levert SAS haar klanten wereldwijd 'THE POWER TO KNOW'.

Profiel SAS ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.