SDN maakt het verschil in uw datacenter

A Bird’s Eye View of Software-defined Networking

A Bird’s Eye View of Software-defined Networking

Op dit moment is Software Defined Networking (SDN) aan een ware opmars bezig. De belangstelling ervoor is groot en de verwachtingen zijn hooggespannen. Onderzoeksbureaus verwachten dat SDN grote impact zal hebben op de markt.

De term Software Defined Networking (SDN) staat sterk in de belangstelling. SDN krijgt aandacht van de IT-vakbladen, industry thought leaders en vele blogs. Het wordt in de praktijk al vaak voorgesteld als de ‘next step’ in de evolutie van het datanetwerk. Gary Middleton, business development manager networking bij Dimension Data, verwacht dan ook dat Software Defined Networking (SDN) een grote impact zal hebben op de gehele IT-markt. De vraag is hoe groot die impact zal zijn en wat u daar van gaat merken.

Traditionele netwerken kennen geen centrale intelligentie en controle. Juist dit is de kloof die SDN invult. SDN zorgt voor intelligentie, programmeerbaarheid en automatisering van het netwerk. Hierdoor is het eenvoudiger te implementeren, te controleren en te beheren. SDN is zeer geschikt voor dynamische omgevingen waarbij snel ingespeeld moet worden op veranderende eisen.

Download deze ‘Latest Thinking’ van Dimension Data over Software Defined Networking voor een helikopterview op het onderwerp.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom ManagementSoftware Selectie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Management :  Eenvoudig en snel IT Resilience bereiken

Downtime of dataverlies kan grote gevolgen hebben en is vandaag de dag eigenlijk ook ondenkbaar. Dit betekent dat uw bedrijfssystemen niet meer dan een paar minuten offline mogen zijn en dataverlies moet beperkt blijven tot enkele seconden. Hierdoor kijken veel organisaties niet meer naar oplossingen op het gebied van backup of disaster recovery, maar naar IT Resilience oplossingen Aan de hand van ons gedetailleerd overzicht kunt u IT Resilience bereiken binnen een hybrid cloudinfrastructuur.

Lees verder

Management :  Artificial Intelligence: Bent u klaar voor de toekomst?

Waar staat u op het gebied van Artificial Intelligence (AI)? AI staat bij veel bedrijven op de agenda en sommigen zijn er al mee aan het experimenteren. Dit uitgebreide onderzoek laat u zien waar bedrijven momenteel staan, maar ook wat hun kansen en uitdagingen zijn. Is uw organisatie al klaar voor AI? Dat weet u na het lezen van dit eBook!

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.