Sales mogelijkheden worden onvoldoende benut

Wat kunnen oorzaken zijn van het niet benutten van sales mogelijkheden?

Wat kunnen oorzaken zijn van het niet benutten van sales mogelijkheden?

Veel organisaties hebben last van een hoge omzetdruk. Ook de ICT, technische ondernemingen, consultancybureaus, accountants en administratiekantoren hebben hier last van. Er wordt bij deze bedrijven vaak vergeten dat niet-verkopers ook een goede bijdrage kunnen leveren aan het verhogen van de omzet. Onder niet-verkopers verstaan we onder andere, consultants en buitendienst technici.

De sales mogelijkheden van niet-verkopers wordt bij het verlagen van de omzetdruk vaak niet goed benut. Daarnaast lopen bedrijven die niet-verkopers wel inzetten tegen weerstand en problemen aan. Hoe dat komt leest u in dit artikel.

De ontwikkelingen hierin zijn:

  1. Te weinig omzet
  2. Cruciale gevolgen
  3. Negatieve effecten
  4. Commercieel potentieel

Te weinig omzet
Veel organisaties hebben last van de hevige (nog steeds toenemende) prijsconcurrentie. Er wordt nog te veel gedacht dat alles aan de prijs ligt. Hoe vaak hoort u de verkopers wel niet zeggen: “Wij kunnen er niks aan doen, het is de markt”?

Cruciale gevolgen
Samen met al deze veranderingen, verandert het gedrag van managers en medewerkers ook. Kiest de manager voor een andere aanpak? Dan is dit weer een verandering voor de medewerkers. Dit kan een enorme impact hebben op de rust in de organisatie.

Negatieve effecten
Veranderingen door de omzetdruk hebben consequenties voor de hele bedrijfsvoering. Doordat managers en medewerkers onder druk komen te staan neemt de kloof tussen het management en medewerkers toe. Voor een succesvolle poging om de omzetdruk te verkleinen zijn een aaltal stappen van toepassing. Lees er meer over in het volledige artikel.

Download het artikel
Wilt u ook de niet-verkopers meer betrekken bij de sales mogelijkheden in uw organisatie? Download nu geheel vrijblijvend het volledige artikel en lees meer over de ontwikkelingen en sales mogelijkheden binnen uw organisatie.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom StategieOrganisatieStrategisch Management bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Stategie :  Wat is Crossover Business?

Het traditionele bedrijf staat op losse schroeven. De grenzen tussen makers, distributeurs en winkeliers vervagen, nu organisaties meer andere diensten en producten aanbieden. Dat zet de branche op z’n kop, evenals de bedrijfsprocessen. Bent u klaar voor ondernemen 2.0? Dan is het hoog tijd om te kijken of uw oude systemen nog passen bij de nieuwe manier van zaken doen.

Lees verder

Stategie :  Wat is Internet of Things?

Het is niet gemakkelijk om het Internet of Things (IoT) te definiëren. Stel de vraag aan verschillende mensen en u zult uiteenlopende antwoorden krijgen. Wat is IoT? In dit “non-geek” handboek worden 101 termen omschreven van IoT die voor iedereen te begrijpen zijn. Lees snel verder en leer op een laagdrempelige wijze meer over IoT.

Lees verder

Organisatie :  Voorkom de 3 meest voorkomende werkplekvalkuilen

Hoe krijg je als organisatie het beste uit Office 365? Hoe zorg je ervoor dat medewerkers daadwerkelijk gebruik maken van de mogelijkheden? Uit de praktijk blijkt dat alleen het beschikbaar stellen van een moderne digitale werkplek ‘an sich’ onvoldoende is. Lees verder over de meest voorkomende valkuilen.

Lees verder

Organisatie :  Gids: Inrichten van een projectorganisatie binnen Microsoft Teams

De app Teams van Microsoft is een nieuwe tool die kan gebruikt worden als hub voor teamwerk binnen Office 365. Met Teams kunt u onder meer eenvoudig met uw projectteam chatten, bestanden delen en skype-vergaderingen plannen en houden. Hierdoor is Teams uitermate geschikt om in te zetten als tool om projectteams te ondersteunen. In deze gids neemt Jacco Wijers – functional consultant bij Rapid Circle – u bij de hand bij het succesvol opzetten van een projectorganisatie.

Lees verder

Strategisch Management :  Eenvoudig en snel IT Resilience bereiken

Downtime of dataverlies kan grote gevolgen hebben en is vandaag de dag eigenlijk ook ondenkbaar. Dit betekent dat uw bedrijfssystemen niet meer dan een paar minuten offline mogen zijn en dataverlies moet beperkt blijven tot enkele seconden. Hierdoor kijken veel organisaties niet meer naar oplossingen op het gebied van backup of disaster recovery, maar naar IT Resilience oplossingen Aan de hand van ons gedetailleerd overzicht kunt u IT Resilience bereiken binnen een hybrid cloudinfrastructuur.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.