Resultaten Nationale HRM enquete

Hoe is bij bedrijven het strategisch HRM-beleid?

Hoe is bij bedrijven het strategisch  HRM-beleid?

Bij 50 procent van de onderzochte organisaties is de vertaling van organisatiestrategie naar meetbare HRM-doelen nog niet goed geregeld. De inzet van HRM-instrumenten op het gebied van performance van personeel is niet veel beter geregeld. Een heldere structuur voor de kwaliteitsverbetering ontbreekt en er zijn vaak geen meeteenheden om de dienstverlening van HRM te meten. Hierdoor blijft bij veel organisaties de vraag of HRM-instrumenten bijdragen aan het bedrijfsresultaat.

In de HRM enquête zijn organisaties gemeten in de richting van strategisch HRM-beleid. Dit is gedaan aan de hand van vijf pijlers:

  • Strategie en Beleid
  • HRM en Leiderschap
  • Processen
  • Medewerkers
  • Waardering Personeel

Lees gratis de volledige HRM enquête resultaten waarin de bovenstaande pijlers behandeld worden. Tevens wordt er een stappenplan aangeboden wat kan helpen bij het structureel verbeteren van de HRM-afdeling.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom HRM bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

HRM :  Ziekteverzuim: dit stappenplan stroomlijnt het HRM-proces

Ziek- en betermeldingen zijn voor veel organisaties veel geregel. Zeker omdat het aan bepaalde regels moet voldoen die van tijd tot tijd veranderen. Tijd dus voor een uitgebreid stappenplan waarmee u dit proces gestroomlijnd en conform wet Verbetering Poortwachter kunt uitvoeren. Lees snel verder om een vliegende start te maken met procesmanagement.

Lees verder

HRM :  Werkplek psychologie: 4 inzichten op samenwerken

Hoe we met elkaar samenwerken heeft grote invloed op de manier waarop we ons voelen op de werkvloer. Deze uitspraak is natuurlijk een open deur die ingetrapt wordt, maar de psychologie er achter is nog niet voor iedereen bekend. In deze whitepaper wordt stilgestaan bij 4 inzichten op het gebied van samenwerken op de werkvloer.

Lees verder

Partner

Sensus-methode

Sensus-methode BV is gespecialiseerd in het beschrijven, visualiseren en verbeteren van uw bedrijfsprocessen.

Profiel Sensus-methode ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.