Regeling bijtelling voor privégebruik bedrijfsvoertuigen

Hulp bij het bepalen van de juiste regeling bedrijfsvoertuigen

Hulp bij het bepalen van de juiste regeling bedrijfsvoertuigen

De fiscale bijtelling van vervoersmiddelen is een belangrijk onderwerp bij de belastingdienst. De laatste jaren is de controle op het privégebruik van voertuigen terwijl daar niet voor wordt betaald behoorlijk toegenomen.  Bij de werkgever en werknemer ligt een relatief zware bedrijfslast waarbij aangetoond moet worden dat een bedrijfsvoertuig niet voor privédoeleinden wordt gebruikt.

Een aantal mogelijkheden om te voorkomen dat er door de belastingdienst een boete wordt opgelegd voor privégebruik van een bedrijfsvoertuig zijn onderstaande:

  • Verklaring uitsluitend zakelijk gebruik
  • Bestelauto uitsluitend geschikt voor goederenvervoer
  • Doorlopend afwisselend gebruik bestelauto
  • Bestelauto buiten werktijd niet te gebruiken
  • Privégebruik auto verboden
  • Verklaring “geen privégebruik”
  • Op kalenderbasis maximaal 500 kilometer privé
  • Bijtelling vanwege privegebruik

Lees gratis de volledige whitepaper waarin uiteengezet waar rekening mee gehouden dient te worden om geen naheffing en/of boete van de belastingdienst te krijgen door privégebruik van een bedrijfsvoertuig. Bovenstaande punten worden in de whitepaper uitgebreid toegelicht.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Organisatie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Organisatie :  Voorkom de 3 meest voorkomende werkplekvalkuilen

Hoe krijg je als organisatie het beste uit Office 365? Hoe zorg je ervoor dat medewerkers daadwerkelijk gebruik maken van de mogelijkheden? Uit de praktijk blijkt dat alleen het beschikbaar stellen van een moderne digitale werkplek ‘an sich’ onvoldoende is. Lees verder over de meest voorkomende valkuilen.

Lees verder

Organisatie :  Gids: Inrichten van een projectorganisatie binnen Microsoft Teams

De app Teams van Microsoft is een nieuwe tool die kan gebruikt worden als hub voor teamwerk binnen Office 365. Met Teams kunt u onder meer eenvoudig met uw projectteam chatten, bestanden delen en skype-vergaderingen plannen en houden. Hierdoor is Teams uitermate geschikt om in te zetten als tool om projectteams te ondersteunen. In deze gids neemt Jacco Wijers – functional consultant bij Rapid Circle – u bij de hand bij het succesvol opzetten van een projectorganisatie.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.