PPI is de opening naar een nieuwe pensioenmarkt

Transparantie is het codewoord, PPI de oplossing

Transparantie is het codewoord, PPI de oplossing

Onderzoek toont aan dat de houding van verzekeraars en pensioenfondsen ten opzichte van PPI (premiepensioeninstellingen) ambivalent is. Een PPI (premiepensioeninstelling) biedt de mogelijkheid om volledig los te komen van alle pensioenballast van bestaande tweepijlervormen. Met een PPI is het mogelijk om transparant te zijn over inleg, kosten en vermogensopbouw. Daarnaast is een PPI de kern van afzonderlijke elementen zoals:

  • Vermogensbeheer
  • Verzekeringen
  • Administratie en ICT
  • Distributie en communicatie met werkgevers en deelnemers

Lees het gratis artikel waarin uiteen gezet wordt wat de voordelen van een PPI (premiepensioeninstelling) zijn. Daarnaast wordt aangegeven op welke manier van deze voordelen optimaal gebruik gemaakt kan worden en aan welke voorwaarden moet worden voldaan.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Financieel ManagementFinancieel ManagementFinanciele Dienstverlening bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Financieel Management :  De blockchain hypotheek

De blockchain, het systeem achter digitale munten als bitcoin, kan een revolutie in de financiële wereld teweegbrengen. Zo wordt het afsluiten van een hypotheek makkelijker en bovendien minder riskant. Hoe wordt u zelf succesvoller door deze technologie in te zetten?

Lees verder

Financiele Dienstverlening :  Trendonderzoek startende intermediairs

Dit uitgebreide trendrapport over startende intermediairs geeft u meer inzicht in de keuzes die deze nieuwe intermediairs maken. Wat drijft ze en wat zijn hun verdienmodellen? Hier lichten we alvast een aantal van de vele resultaten toe. Wilt u meer te weten komen over het opbouwen van klanten of welke dienstverlening belangrijk is? Lees snel verder!

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.