Patterns in achieving social business

ROI en Use cases over Social Business

ROI en Use cases over Social Business

Organisaties maken continu veranderingen door. Hierbij speelt social business ook een steeds grotere rol. Wat is een sociaal business eigenlijk? Een social business is een organisatie waarbij de cultuur en het systeem het netwerk van medewerkers omarmt voor het creëren van meerwaarde voor de organisatie.
Deze whitepaper gaat dieper in op de ervaring van IBM en andere grote organisaties die de bedrijfsprocessen sociaal hebben gemaakt. Met 6 praktijkcases geeft de whitepaper diverse handvatten waarmee een organisatie direct aan de slag kan en meteen toegevoegde waarde oplevert.

De  6 praktijkcases waar de whitepaper op ingaat zijn:

 1. Toegang tot expertise
 2. Inzicht in klantvragen
 3. Het verhogen van kennisdeling
 4. Het werven en inwerken van nieuwe medewerkers
 5. Het managen van fusies en overnames
 6. Veiligheid op de werkplek

Hieronder lichten we er 3 verder toe:

Toegang tot expertise
Binnen de organisatie snel de beschikking hebben over de juiste kennis en experts om te kunnen koppelen aan de betreffende klantvraag. De klantoplossingen zijn op deze manier goed bruikbaar en vindbaar waardoor ze gemakkelijk herbruikbaar worden. Wat levert het op voor de organisatie:

 • 30% sneller kennis en expertise vinden
 • 55% verbetering van extern beschikbaar gestelde kennis (op de publieke website)

Inzicht in klantvragen
Wat leeft er bij klanten? Wat zijn de meningen en voorkeuren met betrekking tot eigen producten? Maak de marketing effectiever door het identificeren van beïnvloeders en ambassadeurs. Wat levert het op voor de organisatie:

 • 50% (of meer) snellere productontwikkeling
 • 20% minder manuren voor alle informatie rond een nieuw product

Het verhogen van kennisdeling
Makkelijk en efficiënt kennis delen en vinden. Minder tijds- en productiviteitsverlies bij het zoeken en wisselen van informatie. Wat levert het op voor de organisatie:

 • 30% sneller kennis en expertise vinden
 • Snellere oplossen van problemen
 • Grote medewerkerstevredenheid

Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper over Social Business waarin de overige 3 cases uiteengezet worden. Daarnaast worden de eerste drie cases verder omschreven.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom ManagementSocial Collaboration bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Management :  Eenvoudig en snel IT Resilience bereiken

Downtime of dataverlies kan grote gevolgen hebben en is vandaag de dag eigenlijk ook ondenkbaar. Dit betekent dat uw bedrijfssystemen niet meer dan een paar minuten offline mogen zijn en dataverlies moet beperkt blijven tot enkele seconden. Hierdoor kijken veel organisaties niet meer naar oplossingen op het gebied van backup of disaster recovery, maar naar IT Resilience oplossingen Aan de hand van ons gedetailleerd overzicht kunt u IT Resilience bereiken binnen een hybrid cloudinfrastructuur.

Lees verder

Management :  Artificial Intelligence: Bent u klaar voor de toekomst?

Waar staat u op het gebied van Artificial Intelligence (AI)? AI staat bij veel bedrijven op de agenda en sommigen zijn er al mee aan het experimenteren. Dit uitgebreide onderzoek laat u zien waar bedrijven momenteel staan, maar ook wat hun kansen en uitdagingen zijn. Is uw organisatie al klaar voor AI? Dat weet u na het lezen van dit eBook!

Lees verder

Social Collaboration :  Gids: Inrichten van een projectorganisatie binnen Microsoft Teams

De app Teams van Microsoft is een nieuwe tool die kan gebruikt worden als hub voor teamwerk binnen Office 365. Met Teams kunt u onder meer eenvoudig met uw projectteam chatten, bestanden delen en skype-vergaderingen plannen en houden. Hierdoor is Teams uitermate geschikt om in te zetten als tool om projectteams te ondersteunen. In deze gids neemt Jacco Wijers – functional consultant bij Rapid Circle – u bij de hand bij het succesvol opzetten van een projectorganisatie.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.