Papierloos werken binnen de zorgsector

Papierloos werken optimaliseert de zorgverlening

Papierloos werken optimaliseert de zorgverlening

De titel van deze whitepaper zegt het eigenlijk al ‘Papierloos werken’ het terugdringen van papier in de zorgsector. Een zorginstelling bespaart niet alleen papier, maar ook in operationele kosten. Het maakt zorgorganisaties aantrekkelijker op de arbeidsmarkt en verhoogt de patiënt- en cliënttevredenheid. Papierloos werken kan alleen mogelijk gemaakt worden als er een totaaloplossing is voor de gehele infrastructuur, van distributie tot opslag en verwijdering. Daarnaast waarborgt deze oplossing de integriteit van de informatie.

Een totaal oplossing van papierloos werken bestaat uit een combinatie van bouwblokken:

  • Slim routeplan maken voor invoering
  • Slim Digitaliseren
  • Slim Printen
  • Slimme inzet van software, hardware en infrastructuur
  • Slim implementeren
  • Slimme borging van het veranderingsproces

Download de whitepaper
Download geheel vrijblijvend de whitepaper over Papierloos werken. Deze whitepaper gaat dieper in op de innovaties zoals: Het Nieuwe Werken, Bring Your Own Device, tablets en E-Health. Daarnaast worden de bovenstaande bouwblokken verder uiteengezet. Tenslotte sluit de whitepaper af met de implementatie van Papierloos werken.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom DigitaliseringZorg bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Digitalisering :  10 belangrijke intranet-trends voor de maakindustrie

Veel mensen kennen intranet van vroeger als een tool die niemand ooit gebruikte. Het nieuwe intranet is juist een plek waar collega’s met elkaar kunnen samenwerken en tools, kennis en nieuws met elkaar kunnen delen! Daarnaast haalt intranet meer rendement uit het productieproces én de supply chain. Hoe gaat u intranet inzetten? Deze whitepaper gaat dieper in op 10 intranet-trends in de maakindustrie.

Lees verder

Digitalisering :  Voedselindustrie moet digitaal transformeren

De voedingsmiddelenindustrie zal in 2017 een beperkte groei laten zien van ongeveer 1%. Schaalvergroting, consolidatie en integratie zijn daardoor vereisten om de concurrentie aan te kunnen. Voedsel- en drankproducenten worden onder deze omstandigheden gedwongen hun kosten verder te reduceren. De digitale transformatie biedt mogelijkheden aan de voedselindustrie, maar hoe kunt u de kansen benutten?

Lees verder

Zorg :  Data Management, de missende schakel in IoT

Hoe kun je zinvol aan de slag met de tsunami van gegevens die door IoT-apparaten gegenereerd wordt? Hoe moet u uw datamanagement- systemen ontwerpen om gegevens om te zetten in waarde? De schaal en scope van de data die gepaard gaat met IoT vraagt om een nieuwe aanpak. Hierbij wordt geavanceerd gegevensbeheer gecombineerd met de integratie van nieuwe IoT-technologie met meer traditionele systemen in een hybride infrastructuur.

Lees verder

Zorg :  Kwaliteit verbeteren door bedrijfsprocessen te optimaliseren

Als processen goed zijn beschreven en worden gehandhaafd vormen ze het fundament voor een goed bedrijfsresultaat. In het geval van Zorgstroom betekent het de beste zorg. Omdat deze Zeeuwse zorgorganisatie zijn processen zo goed op orde heeft, haalde het als een van de eerste zorginstellingen in Europa en Nederland het kwaliteitscertificaat ISO 9001:2015. Hoe ze dat lukte leest u in dit interessante referentieverhaal.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.