Oorzaken en gevolgen van ongeplande downtime

12 methoden om de kans op ongeplande downtime te verkleinen

12 methoden om de kans op ongeplande downtime te verkleinen

Uit onderzoek van IT-dienstverlener blijkt dat 75% van de bedrijven vreest voor het voortbestaan wanneer zich een ramp voordoet waarbij IT verloren gaat. Meer dan 50% van de bedrijven raakt jaarlijks data kwijt. Enkele hoofdoorzaken van ongeplande downtime zijn:

  • Hardware problemen of stroomstoring
  • Applicatiefouten
  • Operatorfouten, menselijk falen

Wanneer ongeplande downtime regelmatig voorkomt is het belangrijk om een goede rapportage bij te houden zodat gerichte maatregelen kunnen worden genomen.
Ongeplande downtime is nooit volledig te voorkomen maar het is wel mogelijk om de kans op ongeplande downtime te verkleinen.

Lees gratis de volledige whitepaper waarin de oorzaak en de gevolgen van ongeplande downtime worden behandeld. Daarnaast bespreekt deze whitepaper 12 methoden om ongeplande downtime te voorkomen of de schade te beperken. De informatie uit deze whitepaper stelt organisaties in staat om de risico’s van ongeplande downtime in te schatten en daarmee biedt de whitepaper handvatten bij het maken van keuzes.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom DatacentersNetwork Hardware and Software bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Datacenters :  Flashgeheugen geeft gewenste data flexibiliteit in het datacenter

De explosieve groei van data heeft een impact op de manier waarop dataopslag ingericht moet worden. In vele gevallen verdubbelt het volume bedrijfsgegevens elke 2 jaar. Deze groeiende berg data moet ook nog eens veel sneller dan voorheen bewerkt kunnen worden. Daarnaast verandert de aard van die verwerking: ook ongestructureerde data worden steeds vaker bestudeerd. Tegelijkertijd groeien de budgetten voor opslag nauwelijks. De vraag rijst dan: hoe bereik je met deze randvoorwaarden toch de gewenste data- flexibiliteit?

Lees verder

Datacenters :  IT-trends waarop u moet anticiperen

Lange tijd was 2020 een stip op de horizon, gebruikt om een verre toekomst mee aan te geven. Maar over 3 jaar is het al 2020. Hoe ziet de wereld van IT-dienstverlening er dan uit? Wat zijn de bedreigingen en wat de kansen? Dit zijn de trends waarop u nu al kunt inspelen.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.