One Version of the truth voor Grolsch

Analytics in de praktijk bij bierbrouwer Grolsch

Analytics in de praktijk bij bierbrouwer Grolsch

Koninklijke Grolsch is een van de oudste ondernemingen van Nederland. Op een moderne manier brouwt het bedrijf al zijn bier. Grolsch heeft een nieuw datawarehouse opgezet. Alle machines in de brouwerij worden continu gemonitord. Dat levert een schat aan waardevolle gegevens op.

De bierbrouwer analyseert al deze gegevens met geavanceerde en gebruiksvriendelijke analysesoftware. Voortdurend worden er vragen gesteld als hoeveel hectoliter water is er nodig voor de productie van een hectoliter bier, is het moutmengsel wel optimaal en hoe staat het met de efficiëntie van die specifieke machine en hoe lang staat hij al stil? Door zich voortdurend deze vragen te stellen en de resultaten te analyseren, krijgt Grolsch het voor elkaar een constante hoge kwaliteit van het product te bereiken. En dat betaalt zich op de lange termijn uit.

In deze praktijkcase nemen we een kijkje bij deze bierbrouwer en ontdekken we hoe dit bedrijf het productieproces efficiënt maakt dankzij de toepassing van analytics. Download deze praktijkcase vandaag nog geheel vrijblijvend.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom StategieBusiness IntelligenceSelf Service BIBusiness Analytics bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Stategie :  Wat is Crossover Business?

Het traditionele bedrijf staat op losse schroeven. De grenzen tussen makers, distributeurs en winkeliers vervagen, nu organisaties meer andere diensten en producten aanbieden. Dat zet de branche op z’n kop, evenals de bedrijfsprocessen. Bent u klaar voor ondernemen 2.0? Dan is het hoog tijd om te kijken of uw oude systemen nog passen bij de nieuwe manier van zaken doen.

Lees verder

Stategie :  Wat is Internet of Things?

Het is niet gemakkelijk om het Internet of Things (IoT) te definiëren. Stel de vraag aan verschillende mensen en u zult uiteenlopende antwoorden krijgen. Wat is IoT? In dit “non-geek” handboek worden 101 termen omschreven van IoT die voor iedereen te begrijpen zijn. Lees snel verder en leer op een laagdrempelige wijze meer over IoT.

Lees verder

Business Intelligence :  Hoe optimaliseert u datavisualisaties?

Met de meest recente visualisatiesoftware kunnen data-analisten steeds meer innovatieve en gelikte presentaties creëren. In deze whitepaper wordt de lezer aan de hand genomen in de wonderlijke wereld van datavisualisatie. Lees verder om erachter te komen hoe u als gebruiker effectieve visualisaties kunt ontwerpen die een verpletterende indruk achterlaten.

Lees verder

Business Intelligence :  Dashboards: 10 tips voor het optimale format

Met een goed en effectief ontworpen dashboard krijgt u data nog inzichtelijker. Beslissingen, gebaseerd op feiten, kunnen sneller gemaakt worden. Maar waar moet een goed dashboard aan voldoen? Hoe krijgt u uw data nog beter inzichtelijk? Deze whitepaper geeft u 10 tips hoe u uw data nog beter kunt visualiseren aan de hand van dashboards.

Lees verder

Self Service BI :  Van data naar inzicht: The governed data lake approach

U wilt toch ook dat uw medewerkers in de hele organisatie snel zelf toegang hebben tot de volledige data-set? Organisaties willen grote hoeveelheden data binnen kosten-efficiënte omgeving opslaan. Daarnaast ook nog eens de data-kwaliteit en veiligheid blijven garanderen. Hoe doet u dit? Deze whitepaper gaat dieper in op de governed data lake aanpak. Lees snel verder en ga van data naar inzichten.

Lees verder

Business Analytics :  Wat heeft Newton te maken met data?

Iedere dag word je geconfronteerd met de aantrekkingskracht van de aarde. Dankzij Newton en een vallende appel ontstond de zwaartekrachttheorie. In het huidige tijdperk van de cloud zien we een nieuwe vorm van zwaartekracht ontstaan: data-zwaartekracht. Wat is het precies en wat voor implicaties heeft deze nieuwe vorm van zwaartekracht op uw hybrid cloud omgeving?

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.