Omzeil het gebruik van mappen en bestanden

Werken met Wiki binnen web 2.0

Werken met Wiki binnen web 2.0

In deze whitepaper aandacht voor het feit dat het denken in structuren van mappen niet meer toereikend is in de 21e eeuw, er zijn andere mogelijkheden en middelen.

Er wordt nog steeds veel gebruik gemaakt van documenten (bestanden). Alhoewel deze bestanden online en centraal beschikbaar zijn, met alle versiebeheer en communicatiemiddelen die dit mogelijk maakt, staat de informatie toch nog steeds in bestanden. De presentatie van die informatie gebeurt veelal online, desondanks wordt de informatie zelf, gemaakt in een ander programma (Word). Dit bestand hangt vervolgens weer aan een ander systeem. Het bestand staat dus toch weer in een map!

Hoe kan web 2.0 helpen?
Het internet werkt niet met mappen. Pagina's met informatie zijn los aan elkaar gekoppeld door middel van linkjes. Het internet is voortdurend in ontwikkeling en dus nooit klaar. Vaak helpt een Wiki. Een Wiki is een website waarop collega's zelf op een eenvoudige manier informatie kunnen toevoegen en/of aanpassen. Er is dus één gezamenlijke tekst die door alle deelnemers wordt onderhouden.

Voordelen van het gebruiken van een Wiki ten opzichte van het werken met Word met bijvoorbeeld bijhouden van wijzigingen of opmerkingen:

  • Het onnodig rondmailen van documenten wordt voorkomen.
  • Het is altijd duidelijk wat de laatste versie is,
  • Oudere versies zijn gemakkelijk in te zien, of zelfs terug te zetten.

Lees gratis de volledige whitepaper waarin meer verteld wordt over het denken in mappen, metadata, tags en Wiki.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom InformatiemanagementDigitalisering bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Informatiemanagement :  SharePoint intranet voor medewerkerbetrokkenheid

Het oude intranet was niet meer functioneel. Medewerkers wilde er niet meer mee werken. Het CAK heeft gekozen voor een vernieuwd SharePoint intranet om zo de interne communicatie op pijl te houden. Communicatie is erg belangrijk bij deze organisatie. Lees in deze praktijkcase meer over de keuze voor SharePoint, de adoptie en implementatie, de meerwaarde en toekomstige oplossingen.

Lees verder

Digitalisering :  Voedselindustrie moet digitaal transformeren

De voedingsmiddelenindustrie zal in 2017 een beperkte groei laten zien van ongeveer 1%. Schaalvergroting, consolidatie en integratie zijn daardoor vereisten om de concurrentie aan te kunnen. Voedsel- en drankproducenten worden onder deze omstandigheden gedwongen hun kosten verder te reduceren. De digitale transformatie biedt mogelijkheden aan de voedselindustrie, maar hoe kunt u de kansen benutten?

Lees verder

Digitalisering :  Het DMS breder inzetten met extra functionaliteiten

Met de realisatie van een Document Management Systeem is het opslaan, bewaren en terugvinden van documenten veilig gesteld. De nieuwe infrastructuur biedt organisaties ook een goede startpositie om na te denken over extra functionaliteiten. In deze whitepaper worden enkele voorbeelden van mogelijke uitbreidingen op het DMS gegeven.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.