ODM: De juiste data voor de juiste beslissing

Taking operational decisions management to the next level

Taking operational decisions management to the next level

Belangrijke beslissingen worden bijna niet meer gemaakt zonder de invloed van data. Dit maakt ook dat bedrijven steeds meer de waarde gaan inzien van het gebruik van waardevolle data. Toch is het nog steeds een uitdaging om deze waarde te ontsluiten. Soms moeten tactische beslissingen in 30 minuten gemaakt worden en hele snelle beslissingen soms binnen 6 seconden!

Denk bijvoorbeeld aan de eerste hulp van een ziekenhuis. Het voorbeeld in de whitepaper laat zien hoe belangrijk data is als er snel een beslissing gemaakt moet worden. Door gebruik te maken van alle mogelijke data (denk aan mobile, social, IoT en bestaande operationele data) zijn beslissingen op basis van data mogelijk op operationeel niveau. Maak dag-tot-dag beslissingen met alle mogelijke data, niet alleen door het verzamelen van big data.

Operational Decision Management (ODM)

Nieuwe Operational Decision Management (ODM)oplossingen geeft organisaties de mogelijkheid om kansen en risico’s nog beter tegen elkaar weg te strepen. Deze inzichten kunnen vervolgens weer omgezet worden in acties. Deze whitepaper gaat diepen in op het onderzoek waarin antwoord wordt gegeven op de vraag waarom organisaties in diversen industrieën de mogelijkheid van ODM nodig hebben. 

Voordelen van ODM zijn:

  • Het begrijpen van de tekst in de context
  • Toepassen van analytics voor het onderzoeken van kansen en risico’s
  • Een weloverwogen besluit om over te gaan tot actie

Een ander voordeel van ODM is dat het een organisatie zonder problemen meeneemt in het beslissingsproces. Het verzamelen van inzichten uit gegevens, op inzicht gebaseerde beslissingen maken en het triggeren van de juiste processen om beslissingen uit te voeren.

Download de whitepaper over Operational Decision Management en kom meer te weten over het maken van de juiste beslissing gebaseerd op de juiste data.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Strategisch ManagementData Management bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Strategisch Management :  Eenvoudig en snel IT Resilience bereiken

Downtime of dataverlies kan grote gevolgen hebben en is vandaag de dag eigenlijk ook ondenkbaar. Dit betekent dat uw bedrijfssystemen niet meer dan een paar minuten offline mogen zijn en dataverlies moet beperkt blijven tot enkele seconden. Hierdoor kijken veel organisaties niet meer naar oplossingen op het gebied van backup of disaster recovery, maar naar IT Resilience oplossingen Aan de hand van ons gedetailleerd overzicht kunt u IT Resilience bereiken binnen een hybrid cloudinfrastructuur.

Lees verder

Strategisch Management :  Wat is Crossover Business?

Het traditionele bedrijf staat op losse schroeven. De grenzen tussen makers, distributeurs en winkeliers vervagen, nu organisaties meer andere diensten en producten aanbieden. Dat zet de branche op z’n kop, evenals de bedrijfsprocessen. Bent u klaar voor ondernemen 2.0? Dan is het hoog tijd om te kijken of uw oude systemen nog passen bij de nieuwe manier van zaken doen.

Lees verder

Data Management :  Dashboards: 10 tips voor het optimale format

Met een goed en effectief ontworpen dashboard krijgt u data nog inzichtelijker. Beslissingen, gebaseerd op feiten, kunnen sneller gemaakt worden. Maar waar moet een goed dashboard aan voldoen? Hoe krijgt u uw data nog beter inzichtelijk? Deze whitepaper geeft u 10 tips hoe u uw data nog beter kunt visualiseren aan de hand van dashboards.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.