New expectations for a new era

HR in een klantgerichte wereld

HR in een klantgerichte wereld

Klanten verwachten steeds meer van organisaties, directe communicatie, gepersonaliseerde service en mogelijkheden voor co-creatie. De essentiële brug tussen de organisatie en de klant is workforce. De werknemers zullen een beslissende factor zijn in de klantloyaliteit. Zij zijn het visitekaartje van de organisatie. Niet alleen hebben ze dagelijks contact met de klant, maar ze analyseren ook de veranderingen en voorkeuren van de klant. Daarvoor is het belangrijk om een goede en gemotiveerde workforce te hebben in deze klantgerichte wereld.

 Drie karakteristieken voor een succesvolle organisatie in de toekomst:

  • Sta open voor klant invloeden
    Doorbreek barrières en kies voor samenwerking met de klant. Breng de stem van de klant direct in de bestuurskamer.
  • Pionier digitale en fysieke innovatie
    Combineer traditionele activiteiten met sociale, mobiele en digitale netwerken, voor het creëren van nieuwe producten, services en business modellen.
  • Creëer ervaringen van klanten
     Creëer en verbeter een naadloze interactie die voldoet aan de eisen van de klant.

Een quote van een HR manager:
“We must marry the customer and the workforce of the future – determine customer needs and develop a workforce that can seize the moment. We need to determine how to really give clients what they want with an engaged workforce that can creatively deliver.”

De inhoud van deze casestudy
Is HR bereid om de benodigde vaardigheden en skills te leveren om het bedrijf te laten slagen? Is HR bereid en in staat om de organisatie te helpen om een stap in de goede richting te nemen, in een omgeving waar klanten steeds beter worden geïnformeerd? Deze casestudy is een analyse van een C-suite studie. In deze analyse nemen bedrijven belangrijke stappen in de ontwikkeling van workforce, die kan concurreren in deze klantgedreven wereld. Daarnaast bevat deze analyse ook een dieper onderzoek onder 342 HR managers die meededen aan de studie. 

Download vrijblijvend de volledige casestudy over de veranderingen voor HR in deze klantgerichte wereld.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom HRM bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

HRM :  Ziekteverzuim: dit stappenplan stroomlijnt het HRM-proces

Ziek- en betermeldingen zijn voor veel organisaties veel geregel. Zeker omdat het aan bepaalde regels moet voldoen die van tijd tot tijd veranderen. Tijd dus voor een uitgebreid stappenplan waarmee u dit proces gestroomlijnd en conform wet Verbetering Poortwachter kunt uitvoeren. Lees snel verder om een vliegende start te maken met procesmanagement.

Lees verder

HRM :  Werkplek psychologie: 4 inzichten op samenwerken

Hoe we met elkaar samenwerken heeft grote invloed op de manier waarop we ons voelen op de werkvloer. Deze uitspraak is natuurlijk een open deur die ingetrapt wordt, maar de psychologie er achter is nog niet voor iedereen bekend. In deze whitepaper wordt stilgestaan bij 4 inzichten op het gebied van samenwerken op de werkvloer.

Lees verder

Partner

IBM

IBM is het grootste bedrijf op het gebied van informatietechnologie ter wereld, en al 80 jaar toonaangevend bij ondersteuning van innovaties voor het bedrijfsleven. IBM is wereldwijd actief bij de levering van geavanceerde informatietechnologie.

Profiel IBM ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.