Multichannel customer engagement

Bouwen aan een waterdichte MCM strategie

Bouwen aan een waterdichte MCM strategie

Multichannel marketing (MCM) is een marketing strategie die niet langer genegeerd kan worden. Uit klantonderzoeken komt naar voren dat er steeds meer multichannel shoppers komen. Als 70 procent van de klanten van te voren op onderzoek uit gaat en zijn geld op een multichannel manier uitgeeft, is het dan niet van belang om de klant tegemoet te komen in elk mutichannel kanaal?

De uitdaging voor de marketeer is om de multichannel strategie te optimaliseren en niet de controle over de branding en de klantcommunicatie te verliezen. Om dit te doen is het van belang dat de marketeer door middel van tools en processen controle heeft over de gebruikerservaring.

Voor een waterdichte MCM strategie is het van belang om de onderstaande vier hoofd ingrediënten strategisch, tactisch en technologisch te implementeren.

  1. Zorg voor merkconsistentie
  2. Zorg dat de taak overeenkomt met het desbetreffende kanaal
  3. Optimaliseer de bronnen
  4. Zorg voor flexibiliteit

Download de whitepaper
Download vrijblijvend de paper over Multichannel Marketing waarin dieper wordt ingegaan op de vier hoofd ingrediënten en hoe deze het beste ingezet kunnen worden. Daarnaast gaat de whitepaper dieper in op WEM (Web Experience Management) en WCM (Web Content Management).

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Marketing Management bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Marketing Management :  Event Driven Marketing: wat is de kracht?

Event Driven Marketing is een methode om klantgericht ondernemen op een individuele, maar wel op een grote schaal toe te passen. Maak gebruik van een aanleiding om in contact te komen met de klant en speel hier op in met een passend aanbod. Een klant zal het op dat moment ervaren als een toegevoegde waarde. Meer weten over het opzetten van een Event Driven Marketingcampagne? De whitepaper gaat uitgebreid in op de verschillende onderdelen.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.