Loop voor op uw concurrenten en neem slim uw beslissingen

Loop voor op uw concurrenten en neem slim uw managementbeslissing

Loop voor op uw concurrenten en neem slim uw managementbeslissing

Onbetrouwbare informatie in rapportages, te weinig of juist te veel informatie, kunnen een domino-effect ontketenen in uw organisatie en uiteindelijk leiden tot het nemen van verkeerde managementbeslissingen met alle gevolgen van dien zoals:

  • verslechtering van uw concurrentiepositie,
  • de continuïteit van bedrijfsprocessen komen onder druk,
  • meer weerstand bij veranderingen binnen uw organisatie.

Dit kunnen de gevolgen zijn van een Management Informatiestructuur die niet voldoet aan de hedendaagse eisen die gesteld worden aan organisaties.

Aan de hand van de volgende fases beschrijft deze whitepaper de kortste weg naar een effectieve Management Informatiestructuur:

  1. Aanpak
  2. Inventarisatie en analyse
  3. Implementatie
  4. Het resultaat

Een goede informatiestructuur, inclusief het beheerproces om noodzakelijke veranderingen rondom de informatiestructuur te managen, is de basis voor een goed functionerend bedrijf en een op maat gesneden verantwoording naar de buitenwacht, waaruit interne risicobeheersing en transparantie van de controlesystemen blijkt.

Tot slot beschrijft deze whitepaper nog een praktijkcase van een woningbouwcorporatie. Download deze paper gratis en geheel vrijblijvend.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Strategisch ManagementInformatiemanagement bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Strategisch Management :  Eenvoudig en snel IT Resilience bereiken

Downtime of dataverlies kan grote gevolgen hebben en is vandaag de dag eigenlijk ook ondenkbaar. Dit betekent dat uw bedrijfssystemen niet meer dan een paar minuten offline mogen zijn en dataverlies moet beperkt blijven tot enkele seconden. Hierdoor kijken veel organisaties niet meer naar oplossingen op het gebied van backup of disaster recovery, maar naar IT Resilience oplossingen Aan de hand van ons gedetailleerd overzicht kunt u IT Resilience bereiken binnen een hybrid cloudinfrastructuur.

Lees verder

Strategisch Management :  Wat is Crossover Business?

Het traditionele bedrijf staat op losse schroeven. De grenzen tussen makers, distributeurs en winkeliers vervagen, nu organisaties meer andere diensten en producten aanbieden. Dat zet de branche op z’n kop, evenals de bedrijfsprocessen. Bent u klaar voor ondernemen 2.0? Dan is het hoog tijd om te kijken of uw oude systemen nog passen bij de nieuwe manier van zaken doen.

Lees verder

Informatiemanagement :  10 belangrijke intranet-trends voor de maakindustrie

Veel mensen kennen intranet van vroeger als een tool die niemand ooit gebruikte. Het nieuwe intranet is juist een plek waar collega’s met elkaar kunnen samenwerken en tools, kennis en nieuws met elkaar kunnen delen! Daarnaast haalt intranet meer rendement uit het productieproces én de supply chain. Hoe gaat u intranet inzetten? Deze whitepaper gaat dieper in op 10 intranet-trends in de maakindustrie.

Lees verder

Informatiemanagement :  SharePoint intranet voor medewerkerbetrokkenheid

Het oude intranet was niet meer functioneel. Medewerkers wilde er niet meer mee werken. Het CAK heeft gekozen voor een vernieuwd SharePoint intranet om zo de interne communicatie op pijl te houden. Communicatie is erg belangrijk bij deze organisatie. Lees in deze praktijkcase meer over de keuze voor SharePoint, de adoptie en implementatie, de meerwaarde en toekomstige oplossingen.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.