Lean project met ambitieuze doelstellingen

Procesoptimalisatie in de praktijk bij CMIS Group

Procesoptimalisatie in de praktijk bij CMIS Group

CMIS Group is een dienstverlener op het gebied van hypotheken en consumptief krediet op de Duitse en Nederlandse markt. CMIS Group wilde graag een lean organisatie worden. Nadat ze hun vooraf gestelde doel hadden bereikt hebben ze hiermee zelfs 20% tot 60% tijdwinst behaald. Dit overtrof alle verwachtingen. In deze praktijkcase vertellen de initiators van het proces- en verbetermanagementproject hoe zij dit lean project hebben aangepakt.

Een lean organisatie met een lean project

CMIS Group heeft een duidelijk doel voor ogen, ze willen een lean organisatie zijn. Procesoptimalisatie is hier een belangrijk onderdeel in, maar ook houding en cultuur van de organisatie spelen een grote rol. Om dit te realiseren zijn ze op zoek gegaan naar een passende tool en kwamen uit op BPM-software van Sensus-methode.

Visuele en speels vormgegeven mapping-sessies

De basisstap bij een lean project is snappen wat u doet en snappen hoe uw processen lopen. Met dit in het achterhoofd heeft de afdeling Business Process Improvement mapping-sessies georganiseerd om samen met de betrokken medewerkers de processen in kaart te brengen. Door de mapping-sessie visueel en speels vorm te geven vindt iedereen het leuk om deel te nemen.

Ambitieuze doelstellingen met uitmuntende resultaten

Staat u ook op het punt om een lean project op te starten? In deze praktijkcase kunt u meer lezen over hoe de CMIS Groep het heeft aangepakt en wat voor resultaten er uit voort zijn gekomen. Lees snel verder en doe er uw voordeel mee.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom LeanFinanciële Instellingen bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Lean :  Lean bij woningcorporaties

Ook bij woningcorporaties moeten mensen steeds meer met minder middelen doen. Juist daarom is het belangrijk om kritisch te kijken naar de bedrijfsvoering, maar tegelijkertijd is het ook belangrijk om de huurder centraal stellen. Om deze uitdaging op een effectieve manier aan te gaan, kan Lean management een goed middel zijn.

Lees verder

Lean :  Van processen visualiseren naar concrete organisatie verbeteringen

In economische mindere tijden, maar ook met het oog op de toekomst proberen steeds meer organisaties hun dagelijkse werkzaamheden efficiënter in te richten om bijvoorbeeld kosten te besparen. Lean is er op gericht om maximale waarde voor de klant te creëren met zo min mogelijk verspilling. Deze whitepaper gaat dieper in op Lean, op de methodes en instrumenten en geeft u een aantal praktische handvatten om Lean toe te passen.

Lees verder

Financiële Instellingen :  Kunstmatige intelligentie zet de financiële sector op zijn kop

Kunstmatige intelligentie is al lang geen toekomstmuziek meer. Volgens onderzoek van McKinsey kan bijna 90% van de meer dan 900 typische bankprocessen overgelaten worden aan een algoritme. Op dit moment maakt al 30% van de financiële instellingen gebruik van kunstmatige intelligentie. Onlangs kwamen prominenten uit de sector bijeen om deze ontwikkelingen en Smart Process Automation (SPA) te bespreken.

Lees verder

Partner

Sensus-methode

Sensus-methode BV is gespecialiseerd in het beschrijven, visualiseren en verbeteren van uw bedrijfsprocessen.

Profiel Sensus-methode ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.