Kwaliteit verbeteren door bedrijfsprocessen te optimaliseren

Zeeuwse zorginstelling is pionier

Zeeuwse zorginstelling is pionier

Deze informatie is verouderd

Processen moeten goed in kaart worden gebracht voor verbetering van het eindproduct. Daarom liet zorgorganisatie Zorgstroom al zijn processen, van administratie tot risicomanagement, beschrijven in software. Daarnaast werden ook de risico’s en beheersmaatregelen in kaart gebracht. Hierdoor haalde het als een van de eerste zorginstellingen in Europa en Nederland het kwaliteitscertificaat NEN - EN 15224:2012 (ISO Zorg & Welzijn).

Bedrijfsprocessen zijn de basis van kwaliteit

Het Zeeuwse Zorgstroom levert onder andere thuiszorg en zorg in zorg- en verpleegcentra en in hospices op Walcheren. De instelling biedt cursussen, dieetadvies, voedingsvoorlichting, maaltijdservice Tafel Thuis en heeft een divisie maatschappelijk werk. De organisatie wil dit zo goed mogelijk inrichten. Processen zijn namelijk de basis voor het leveren van kwaliteit, vindt het bedrijf.

Missie en visie concreet doorvertalen

De nieuwe ISO-norm voor Zorg & Welzijn dwingt een zorginstelling een kwaliteitssysteem op te bouwen vanuit kernwaarden die de organisatie zelf belangrijk vindt als het gaat om kwaliteit in de zorg. Daardoor is het noodzakelijk dat de missie, visie en strategie van de instelling concreet worden doorvertaald naar de klant. Dat hebben zij met een softwareoplossing kunnen doen.

Procesmanagement verankerd in de organisatie

De zorginstelling is enkele jaren geleden overgegaan op Sensus BPM Cloud, waarmee alle documenten veilig worden opgeslagen en beheerd op een cloud-server in Nederland. Wilt u weten hoe Zorgstroom de bedrijfsprocessen beter heeft beschreven en verbeterd? Download dan nu dit referentieverhaal en lees hoe procesmanagement een fundamentele plaats krijgt in de organisatie.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Zorg bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Zorg :  Data Management, de missende schakel in IoT

Hoe kun je zinvol aan de slag met de tsunami van gegevens die door IoT-apparaten gegenereerd wordt? Hoe moet u uw datamanagement- systemen ontwerpen om gegevens om te zetten in waarde? De schaal en scope van de data die gepaard gaat met IoT vraagt om een nieuwe aanpak. Hierbij wordt geavanceerd gegevensbeheer gecombineerd met de integratie van nieuwe IoT-technologie met meer traditionele systemen in een hybride infrastructuur.

Lees verder

Zorg :  Ziekteverzuim: dit stappenplan stroomlijnt het HRM-proces

Ziek- en betermeldingen zijn voor veel organisaties veel geregel. Zeker omdat het aan bepaalde regels moet voldoen die van tijd tot tijd veranderen. Tijd dus voor een uitgebreid stappenplan waarmee u dit proces gestroomlijnd en conform wet Verbetering Poortwachter kunt uitvoeren. Lees snel verder om een vliegende start te maken met procesmanagement.

Lees verder

Partner

Sensus-methode

Sensus-methode BV is gespecialiseerd in het beschrijven, visualiseren en verbeteren van uw bedrijfsprocessen.

Profiel Sensus-methode ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.