Kosten besparen met bedrijfsprocessen in crisistijden

Processen efficiënter inrichten en procesoptimalisaties implementeren

 Processen efficiënter inrichten en procesoptimalisaties implementeren

De economische crisis is een lastige tijd, maar biedt wel een uitgelezen kans om aan de slag te gaan met interne processen. Nieuwe IT- en kwaliteitssystemen en snel veranderende markten hebben procesgericht denken en werken onvermijdelijk gemaakt. Hoe pak je dit aan? Begin in ieder geval met goed beschreven processen.

Toepassingen waaraan gedacht kan worden bij het beschrijven van specifieke afdelingen zijn:

  • HRM processen bij een HR afdeling
  • ITIL processen bij een IT service afdeling

Lees gratis de volledige whitepaper over procesmanagement en hoe de huidige economische situatie kansen bieden uw organisatie beter en efficiënter in te richten.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom BPM ProcessenHRM bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

BPM Processen :  Efficiënte bedrijfsvoering in crisistijd

Ook de retailbranche wordt geconfronteerd met de aanhoudende economische crisis. Voor de korte termijn geldt dat dit van groot nadeel kan zijn voor de organisatie. Echter, op de lange termijn kan in de retailbranche voordeel worden behaald door zich te richten op de processen middels Business Process Management (BPM).

Lees verder

BPM Processen :  Stap 1: Visie Bepalen

Het beschrijven van processen bestaat uit acht stappen waarvan “het bepalen van de visie” de eerste stap is. Voor het bepalen van de visie is het handig om drie stappen te hanteren welke in deze whitepaper worden behandeld. Lees verder en download geheel vrijblijvend “Stap 1: Visie Bepalen” uit de serie whitepapers waarin de drie bovenstaande stappen uiteengezet worden. Daarnaast worden de diverse valkuilen besproken.

Lees verder

HRM :  Ziekteverzuim: dit stappenplan stroomlijnt het HRM-proces

Ziek- en betermeldingen zijn voor veel organisaties veel geregel. Zeker omdat het aan bepaalde regels moet voldoen die van tijd tot tijd veranderen. Tijd dus voor een uitgebreid stappenplan waarmee u dit proces gestroomlijnd en conform wet Verbetering Poortwachter kunt uitvoeren. Lees snel verder om een vliegende start te maken met procesmanagement.

Lees verder

HRM :  Werkplek psychologie: 4 inzichten op samenwerken

Hoe we met elkaar samenwerken heeft grote invloed op de manier waarop we ons voelen op de werkvloer. Deze uitspraak is natuurlijk een open deur die ingetrapt wordt, maar de psychologie er achter is nog niet voor iedereen bekend. In deze whitepaper wordt stilgestaan bij 4 inzichten op het gebied van samenwerken op de werkvloer.

Lees verder

Partner

Sensus-methode

Sensus-methode BV is gespecialiseerd in het beschrijven, visualiseren en verbeteren van uw bedrijfsprocessen.

Profiel Sensus-methode ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.