Klanttevredenheid verhogen begint bij goed IT-beheer

Goede IT performance legt de basis voor blije klanten

Goede IT performance legt de basis voor blije klanten

Om klantgericht te ondernemen, moet de verwachting van de klant ten minste  worden waargemaakt. Nog beter is het om deze zelfs te overtreffen. Goed functionerende IT legt het fundament voor het luisteren naar de klant en het leveren van de diensten en producten die de klant wenst. Voor een optimale klanttevredenheid moet het IT-beheer dus perfect op orde zijn. Omdat technologische ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen en de omgeving constant in beweging is, staat IT-beheer voor een aantal grote uitdagingen. We zetten ze hier voor u op een rij én bieden een oplossing.

5 trends die IT-beheer steeds uitdagender maken

Organisaties moeten flexibel en schaalbaar genoeg zijn om het hoofd te kunnen bieden aan de razendsnelle veranderingen in de markt.

  1. De organisatie moet flexibel genoeg zijn om in te spelen op veranderingen 
  2. Het aantal applicaties en data groeit, wat uitdagend is voor IT-beheer
  3. Security moet continu op orde blijven
  4. De verwachtingen van klanten worden steeds hoger
  5. Druk om kosten te besparen en tegelijkertijd hogere kwaliteit te leveren

Tevreden klanten door goed functionerende IT-systemen

Als klantgerichte organisatie wilt u natuurlijk niet dat de klant u op een fout wijst. Het liefst wilt u dit probleem voorkomen of in ieder geval oplossen voordat het ten koste kan gaan van de service aan de klant. Er zijn organisaties die helemaal in de cloud draaien, anderen werken volledig on-premise. Daartussenin zijn talloze vormen  van hybride IT-omgevingen: een combinatie van cloud en on-premise. Hoe de IT-organisatie ook is ingericht, er kan altijd een efficiëntieslag worden gemaakt door processen en infrastructuur proactief te optimaliseren. Dat houdt in dat er continu informatie wordt verzameld en geanalyseerd, waardoor risico’s al gedetecteerd worden voordat ze echt een probleem vormen. Zo ondervinden klanten geen hinder meer van falende IT-systemen.

Hogere klanttevredenheid en een efficiëntere organisatie

Een hybride inrichting van de IT-omgeving biedt, behalve bijdragen aan klanttevredenheid, een enorme efficiëntieslag voor uw bedrijfsvoering. Concreet profiteert uw organisatie hiermee van de volgende 4 voordelen:

  1. Snellere transformatie maakt agile bedrijfsvoering mogelijk
  2. Downtime verminderen én verkorten
  3. Besparen van IT-kosten
  4. Betere beslissingen die gebaseerd zijn op inzicht

Lees in deze whitepaper alles over de actuele trends die impact hebben op IT-beheer. Daarnaast leest u op welke manier een hybride IT-omgeving helpt het hoofd te bieden aan snelle marktonwikkelingen, veeleisende klanten en krappe budgetten.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom TrendsIT Beheer bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Trends :  Artificial Intelligence: Bent u klaar voor de toekomst?

Waar staat u op het gebied van Artificial Intelligence (AI)? AI staat bij veel bedrijven op de agenda en sommigen zijn er al mee aan het experimenteren. Dit uitgebreide onderzoek laat u zien waar bedrijven momenteel staan, maar ook wat hun kansen en uitdagingen zijn. Is uw organisatie al klaar voor AI? Dat weet u na het lezen van dit eBook!

Lees verder

Trends :  Wat is Crossover Business?

Het traditionele bedrijf staat op losse schroeven. De grenzen tussen makers, distributeurs en winkeliers vervagen, nu organisaties meer andere diensten en producten aanbieden. Dat zet de branche op z’n kop, evenals de bedrijfsprocessen. Bent u klaar voor ondernemen 2.0? Dan is het hoog tijd om te kijken of uw oude systemen nog passen bij de nieuwe manier van zaken doen.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.