Klant Contact Centrum Corporatie

Inrichten van het Klant Contact Centrum bij de woningcorporatie

Inrichten van het Klant Contact Centrum bij de woningcorporatie

Klantgerichtheid blijft een belangrijk onderdeel in de dienstverlening van de woningcorporaties. Nieuwe initiatieven worden met open armen ontvangen en de kwaliteit verbetert. Investeren in klantgerichtheid om de maatschappelijke vraag naar helderheid en transparantie van de corporatie te bewerkstelligen is de huidige trend.

Een van deze investeringen is een heldere inrichting van de organisatie in de vorm van het opzetten van een Klant Contact Centrum (KCC).

Uitgangspunten die van invloed zijn op de inrichting van het Klant Contact Centrum (KCC):

  • Een vraaggeoriënteerde inrichting van een corporatie veronderstelt een scheiding tussen Front- en Back-Office.
  • Introductie van vraaggerichte sturing heeft consequenties voor de inrichting van de interne organisatie van de corporatie.
  • Een uitgekristalliseerd beleidskader waarin helder wordt weergegeven welk meetbaar kwaliteitsbeleid men binnen de woningcorporatie wil realiseren.

Lees de volledige whitepaper over het inrichten van een Klant Contact Centrum, ontwikkelingen bij corporaties en de processen die hiermee veranderen.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Woningbouwcorporaties bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Woningbouwcorporaties :  De Digitale Corporatie

Ketenintegratie, digitale werkplek, Business Intelligence. Hoe kunnen woningcorporaties proactief anticiperen op de constant veranderende vragen die hen gesteld worden door de maatschappij, de politiek en de steeds sneller gaande technologische ontwikkelingen? Wat is uw visie op ‘de woningcorporatie van morgen’? 

Lees verder

Woningbouwcorporaties :  Lean bij woningcorporaties

Ook bij woningcorporaties moeten mensen steeds meer met minder middelen doen. Juist daarom is het belangrijk om kritisch te kijken naar de bedrijfsvoering, maar tegelijkertijd is het ook belangrijk om de huurder centraal stellen. Om deze uitdaging op een effectieve manier aan te gaan, kan Lean management een goed middel zijn.

Lees verder

Partner

Sensus-methode

Sensus-methode BV is gespecialiseerd in het beschrijven, visualiseren en verbeteren van uw bedrijfsprocessen.

Profiel Sensus-methode ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.