Inspire me respect me reward me

Het advies voor een CEO van zijn medewerkers

Het advies voor een CEO van zijn medewerkers

Als je online kijkt naar de meest verkochte leiderschapsboeken, zal je veel boeken van CEO’s tegen komen, die allemaal geloven dan hun methode de beste methode is. Dit artikel kiest voor een andere weg naar de discussie over leiderschap. Het is niet een verhaal van één persoon, dit onderzoek over leiderschap is “crowd-sourced”. De wijsheid van 50000 werknemers in 22 verschillende landen. Wat is hun mening over leiderschap en organisatie successen?

De werknemers kregen de vraag wat ze het meeste nodig hebben van de top leiders in hun organisatie. Daarna is er gekeken of de leiders die zorgde voor deze “eisen”, meer succesvol werden. Uit het onderzoek komt naar voren dat werknemers negen “eisen” hebben, die gegroepeerd kunnen worden in de volgende drie klusters:

  • Inspire: Eerlijke en transparante communicatie
  • Respect: Eerlijke en gelijke behandeling
  • Reward: Eerlijke en geschikte compensatie

Download het Artikel
Wilt u meer te weten komen over deze drie klusters met ieder hun eigen eisen? Download geheel vrijblijvend het volledige artikel met het onderzoek over leiderschap.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom VisieWerkgeverschapMedewerkerstevredenheid bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Visie :  De Digitale Corporatie

Ketenintegratie, digitale werkplek, Business Intelligence. Hoe kunnen woningcorporaties proactief anticiperen op de constant veranderende vragen die hen gesteld worden door de maatschappij, de politiek en de steeds sneller gaande technologische ontwikkelingen? Wat is uw visie op ‘de woningcorporatie van morgen’? 

Lees verder

Visie :  Zakendoen in de toekomst begint nu

U wilt ook in de toekomst een afzetmarkt en bestaansrecht behouden. Maar bent u al ingericht op de continu veranderende behoeften van klanten en voorbereid op nieuwe, disruptieve concurrentie? In deze 6-delige kenniscyclus wordt u klaargestoomd voor het zakendoen in de toekomst. Laat u bijpraten over de trends en ontwikkelingen op dit gebied en zorg dat u relevant blijft.

Lees verder

Werkgeverschap :  Werkplek psychologie: 4 inzichten op samenwerken

Hoe we met elkaar samenwerken heeft grote invloed op de manier waarop we ons voelen op de werkvloer. Deze uitspraak is natuurlijk een open deur die ingetrapt wordt, maar de psychologie er achter is nog niet voor iedereen bekend. In deze whitepaper wordt stilgestaan bij 4 inzichten op het gebied van samenwerken op de werkvloer.

Lees verder

Werkgeverschap :  Handelen met verzuim

Hoe ga je om met zowel kort als lang verzuim? Vooral bij een personeelsstop (inhuurstop) komt het voor dat een bedrijf zich scherper gaan richten op het verzuimbeleid. Om hier mee om te gaan zou het bedrijf een verzuimspecialist in kunnen zetten. Deze whitepaper geeft diverse tips voor het handelen met verzuim.

Lees verder

Medewerkerstevredenheid :  Samenwerken kan 5 keer beter

Bij veel bedrijven zijn e-mail, grote tafels en traditionele telefoons nog de primaire samenwerkingsplatforms. Omdat intern en extern steeds meer wordt samengewerkt voldoen deze tools alleen niet meer. In deze whitepaper leest u welke 5 obstakels u kunt wegnemen en u in uw bedrijf een efficiënte, effectieve en prettige samenwerking garandeert.

Lees verder

Partner

IBM

IBM is het grootste bedrijf op het gebied van informatietechnologie ter wereld, en al 80 jaar toonaangevend bij ondersteuning van innovaties voor het bedrijfsleven. IBM is wereldwijd actief bij de levering van geavanceerde informatietechnologie.

Profiel IBM ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.