Innovatie succesfactoren op IT-gebied

Van reactieve naar proactieve IT-support

Van reactieve naar proactieve IT-support

De eisen die gesteld worden aan organisaties zijn hoog. Er doen zich continu veranderingen voor op het gebied van regelgeving en de klantvraag verandert rap. In de nabije toekomst wordt dat nog meer. Om snel genoeg op die veranderingen te kunnen acteren, is innovatie een must. Een van de succesfactoren voor innovatie is de IT-support. Toekomstproof worden lukt alleen als de IT-beheer ook vernieuwt.

Innovatie succesfactoren: IT-support speelt belangrijke rol

IT-support speelt een hoofdrol in het innovatieproces. Ten eerste moet deze afdeling de kwaliteit garanderen van alle draaiende systemen en de nieuwe ontwikkelingen ondersteunen. Van opslag van een groeiende hoeveelheid data tot mobiel- en vanuit de cloud werken. Daarnaast is het waarborgen van een veilige en compliant werkomgeving een taak. Om toekomstproof te zijn moet beheer zo te werk gaan dat de organisatie wendbaar en flexibel genoeg is. 

Wat is proactieve IT-support

De traditionele reactieve houding van beheer, volstaat niet voor de organisatie van de toekomst. In het verleden was support er voor acute on-site problemen en het fixen van bugs. In toekomstproof-organisaties is support proactief bezig knelpunten te detecteren en op te lossen voordat ze problemen veroorzaken. Het doel hiervan is de kritische incidenten elimineren, zodat de organisatie geen last heeft van downtime.

De voordelen

Een proactief maintenance- en supportbeleid bespaart de organisatie ten eerste geld. Niet alleen wordt minder schade geleden omdat de systemen beter draaien, er wordt ook een hogere ROI uit de IT-investeringen gehaald. Het minder “brandjes hoeven blussen” en het van tevoren ingeplande onderhoud bespaart ook tijd. En die kan de IT-afdeling besteden aan innovatie en werken aan prioriteiten vanuit de organisatie. Lees in deze whitepaper meer over een proactief IT-support beleid. 

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom InnovatieMobiliteitIT Management bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Innovatie :  Wet bescherming persoonsgegevens goes Europe

In mei 2018 wordt een nieuwe Europese wet van kracht voor de bescherming van persoonlijke data: de GDPR. Voor grote organisaties is het een uitdaging om hier op tijd aan te voldoen. Toch ligt er volgens onderzoeksbureau Forrester een kans om u te profileren door middel van goede beveiliging van gevoelige informatie. Lees hier hoe u dat voor elkaar krijgt.

Lees verder

Mobiliteit :  Virtuele werkplek in gebruik nemen: 3 succesfactoren

Een virtuele werkplek in gebruik nemen kan uw organisatie veel opleveren. Om te zorgen dat medewerkers hier ook echt mee aan de slag gaan, moet de innovatie wel op de juiste manier worden doorgevoerd. Deze moet inspelen op een bestaand probleem of behoefte in de organisatie en meerwaarde bieden ten opzichte van de huidige werkmethode.

Lees verder

IT Management :  User Environment Management Smackdown

Bedrijven zijn zo gefocust op het beheer en onderhoud van de IT-systemen dat ze vaak de andere – en zeker niet minder belangrijke – helft vergeten: het user management. Voor de gebruiker is het van belang dat hij een simpele, eenduidige, snelle en betrouwbare werkomgeving heeft. Dit is het moment om ‘User Environment Management’ in te zetten.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.