Innovatie succesfactoren op IT-gebied

Van reactieve naar proactieve IT-support

Van reactieve naar proactieve IT-support

De eisen die gesteld worden aan organisaties zijn hoog. Er doen zich continu veranderingen voor op het gebied van regelgeving en de klantvraag verandert rap. In de nabije toekomst wordt dat nog meer. Om snel genoeg op die veranderingen te kunnen acteren, is innovatie een must. Een van de succesfactoren voor innovatie is de IT-support. Toekomstproof worden lukt alleen als de IT-beheer ook vernieuwt.

Innovatie succesfactoren: IT-support speelt belangrijke rol

IT-support speelt een hoofdrol in het innovatieproces. Ten eerste moet deze afdeling de kwaliteit garanderen van alle draaiende systemen en de nieuwe ontwikkelingen ondersteunen. Van opslag van een groeiende hoeveelheid data tot mobiel- en vanuit de cloud werken. Daarnaast is het waarborgen van een veilige en compliant werkomgeving een taak. Om toekomstproof te zijn moet beheer zo te werk gaan dat de organisatie wendbaar en flexibel genoeg is. 

Wat is proactieve IT-support

De traditionele reactieve houding van beheer, volstaat niet voor de organisatie van de toekomst. In het verleden was support er voor acute on-site problemen en het fixen van bugs. In toekomstproof-organisaties is support proactief bezig knelpunten te detecteren en op te lossen voordat ze problemen veroorzaken. Het doel hiervan is de kritische incidenten elimineren, zodat de organisatie geen last heeft van downtime.

De voordelen

Een proactief maintenance- en supportbeleid bespaart de organisatie ten eerste geld. Niet alleen wordt minder schade geleden omdat de systemen beter draaien, er wordt ook een hogere ROI uit de IT-investeringen gehaald. Het minder “brandjes hoeven blussen” en het van tevoren ingeplande onderhoud bespaart ook tijd. En die kan de IT-afdeling besteden aan innovatie en werken aan prioriteiten vanuit de organisatie. Lees in deze whitepaper meer over een proactief IT-support beleid. 

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom InnovatieMobiliteitIT Management bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Innovatie :  Artificial Intelligence: Bent u klaar voor de toekomst?

Waar staat u op het gebied van Artificial Intelligence (AI)? AI staat bij veel bedrijven op de agenda en sommigen zijn er al mee aan het experimenteren. Dit uitgebreide onderzoek laat u zien waar bedrijven momenteel staan, maar ook wat hun kansen en uitdagingen zijn. Is uw organisatie al klaar voor AI? Dat weet u na het lezen van dit eBook!

Lees verder

Mobiliteit :  In 4 stappen naar een moderne werkplek

Welke organisatie wil nou niet winstgevender zijn omdat collega’s perfect worden gefaciliteerd? Daarvoor zullen veel organisaties wel hun werkplekken opnieuw voor moeten inrichten. Moeilijk? Helemaal niet met de whitepaper In vier stappen naar de moderne werkplek. Hierin leest u wat een moderne werkplek is en hoe u deze op een succesvolle manier laat aansluiten op de wensen van de medewerkers.

Lees verder

Mobiliteit :  Virtuele werkplek in gebruik nemen: 3 succesfactoren

Een virtuele werkplek in gebruik nemen kan uw organisatie veel opleveren. Om te zorgen dat medewerkers hier ook echt mee aan de slag gaan, moet de innovatie wel op de juiste manier worden doorgevoerd. Deze moet inspelen op een bestaand probleem of behoefte in de organisatie en meerwaarde bieden ten opzichte van de huidige werkmethode.

Lees verder

IT Management :  10 Business intelligence trends voor 2018

De ontwikkelingen in BI gaan razend snel. Om dit goed te monitoren heeft Tableau Software een onderzoek gestart naar de meest besproken business intelligence trends voor 2018. Wilt u uw organisatie ook naar een hoger niveau tillen op het gebied van BI? Lees deze 10 trends en u bent volledig op de hoogte.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.