In vijf stappen naar de cloud

Soepele transitie naar de cloud met 5-stappenplan

Soepele transitie naar de cloud met 5-stappenplan

Flexibiliteit, schaalbaarheid, transparantie. De mogelijkheden van de cloud zijn eindeloos. De optie op te allen tijde de maximale capaciteit te kunnen benutten, wordt geprezen. Als u met uw bedrijf (gedeeltelijk) de overstap wilt maken, is het verstandig goed voorbereid te zijn.

Een van de grote voordelen van de cloud is maximaal beschikbare capaciteit. Zo zijn de wensen en ontwikkelingen vanuit de business optimaal te faciliteren. Besluit u met uw bedrijf een (gedeeltelijke) transitie naar de cloud te maken, waar moet u dan op letten om de overgang zo goed mogelijk te laten verlopen? Die vragen worden helder beantwoord in de whitepaper ‘In vijf stappen naar de cloud’.

De weg naar de cloud hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met nuchter nadenken en een stapsgewijze aanpak komt u al een heel eind. De praktijk wijst uit dat het niet verstandig is om in één keer met de gehele ICT-omgeving over te stappen. Bepaal eerst voor uzelf welke IT-onderdelen interessant zijn om over te hevelen naar de cloud en welke delen beter nog in hun huidige situatie kunnen blijven draaien.

In vijf duidelijke stappen wordt uitgelegd waar u op moet letten. Vergeet ook niet om een top-10 te maken van kenmerken waar uw cloud-leverancier aan moet voldoen. Dat hoeft u natuurlijk niet zelf te doen, een cloudreadiness-scan is snel door een externe partij uit te laten voeren. Dit biedt de basis voor een zo soepel mogelijke transitie naar een nieuwe (hybride) cloud-omgeving.

Download nu geheel vrijblijvend de whitepaper ‘In vijf stappen naar de cloud’. Dan wordt voor u de overgang naar de cloud een soepele transitie.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom StategieCloud ComputingCloud Security bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Stategie :  Wat is Crossover Business?

Het traditionele bedrijf staat op losse schroeven. De grenzen tussen makers, distributeurs en winkeliers vervagen, nu organisaties meer andere diensten en producten aanbieden. Dat zet de branche op z’n kop, evenals de bedrijfsprocessen. Bent u klaar voor ondernemen 2.0? Dan is het hoog tijd om te kijken of uw oude systemen nog passen bij de nieuwe manier van zaken doen.

Lees verder

Cloud Computing :  Multi cloud groeit, maar de complexiteit en risico’s ook

Cloud sprawl is de wildgroei aan cloud-applicaties en -oplossingen. Dit ontstaat doordat bedrijven steeds meer cloud-diensten afnemen van verschillende aanbieders. Multi-cloud doet zijn intrede, maar hoe houdt u het applicatielandschap gemakkelijk te beheren en voldoet u op een veilige manier aan de wensen van de gebruiker? Deze infographic beschrijft de verschillende aspecten die komen kijken bij een multi-cloud infrastructuur.

Lees verder

Cloud Security :  Ontwikkelingen en trends in cyberaanvallen

Vorig jaar lekten er wereldwijd twee keer zoveel gegevens als de twee voorgaande jaren bij elkaar opgeteld, zo’n 4 miljard ‘records’. Één datalek was in zijn eentje al verantwoordelijk voor het lekken van zo’n 1,5 miljard gegevens. Toch worden er wereldwijd niet of nauwelijks méér maatregelen genomen dan voorheen tegen cyberaanvallen en het voorkomen van lekken van gevoelige informatie.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.