Hyper converged aandachtspunten: waar moet u op letten?

Kosten besparen op IT-beheer

Kosten besparen op IT-beheer

Hyper converged helpt de IT-infrastructuur minder complex te maken. In de beginfase was deze toepassing vooral gefocust op het eenvoudiger maken en versnellen. Maar organisaties liepen na de ingebruikname tegen een aantal problemen aan. Waar moet u op letten als u hyper converged overweegt?

Waar moet u op letten als u hyper converged overweegt?

Door de IT-infrastructuur van uw organisatie te vereenvoudigen is het mogelijk om de druk op het IT-beheer en de beheerskosten te vereenvoudigen. Dan is het wel essentieel kritisch te zijn op de functionaliteiten die de hyper converged oplossing biedt. Let op de aanwezigheid van deze functionaliteiten:

  • Schaalbaarheid
  • Flexibiliteit om op te schalen
  • Storage services
  • Zijn er deduplicatie en compressie services?

Flexibel schalen

De capaciteit is binnen de meeste oplossingen opgedeeld in nodes, die onderling communiceren. Niet bij alle hyper converged toepassingen kan op detailniveau, dus per enkele node, extra capaciteit worden toegevoegd. Soms kan dat alleen maar met bijvoorbeeld vier nodes tegelijk. In dat geval moet u meer capaciteit inkopen dan gebruikt wordt.

Deduplicatie en compressie

De meeste toepassingen bieden beperkte storage services. Ook zijn de deduplicatie en compressie services niet altijd geïntegreerd, waardoor onnodig capaciteit wordt gebruikt voor dubbele opslag. Dat heeft ook tot gevolg dat eerder extra capaciteit ingekocht moet worden.

Meer weten over hyper converged oplossingen? In dit e-book worden de voordelen voor uw organisatie uitgebreid besproken.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom IT BeheerStorage IT ArchitectuurIT Architectuur bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Storage :  Kenniscyclus: Databeheer en Storage in 2018

Met het strategisch belang en de enorme groei van data, verandert de rol van data beheer en storage snel. Naast de toenemende business impact van data en veranderende regelgeving is de technologie constant in beweging. Is uw storage omgeving gereed voor 2018? Via deze gratis kenniscyclus bent u straks weer volledig op de hoogte.

Lees verder

IT Architectuur :  Eenvoudig en snel IT Resilience bereiken

Downtime of dataverlies kan grote gevolgen hebben en is vandaag de dag eigenlijk ook ondenkbaar. Dit betekent dat uw bedrijfssystemen niet meer dan een paar minuten offline mogen zijn en dataverlies moet beperkt blijven tot enkele seconden. Hierdoor kijken veel organisaties niet meer naar oplossingen op het gebied van backup of disaster recovery, maar naar IT Resilience oplossingen Aan de hand van ons gedetailleerd overzicht kunt u IT Resilience bereiken binnen een hybrid cloudinfrastructuur.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.