Hybrid flash storage: de nieuwe datacenter trend

Het beste van disk, het snelste van flash

Het beste van disk, het snelste van flash

Tegenwoordig zijn rendement en snelheid de sleutelwoorden wanneer het gaat om IT. Applicaties en steeds grotere volumes aan data moeten altijd en overal toegankelijk zijn. Is een hybride datacenter de oplossing?

Wat is hybrid flash storage?

Een hybride flash-oplossing biedt een combinatie van flash en disk storage. Op die manier krijgt u zowel de performance van flash als de kostenefficiëntie van disk. Door zelf te bepalen hoeveel flash-capaciteit uw organisatie nodig heeft, kunt u specifiek inspelen op workloads en de vereisten van verschillende (virtuele) applicaties. Op die manier kunt u niet alleen voldoen aan de eisen als het gaat om performance, maar speelt u desgewenst ook op ieder moment in op datagroei.

Populair en kostenefficiënt

Hoewel flash tegenwoordig erg populair is, zijn disk-systemen nog niet volledig achterhaald. De keuze tussen flash en disk storage hangt in veel gevallen ook af van de applicatie of de workload waarvoor de storage wordt gebruikt. Nu de prijs van SSD-geheugen sterk is gedaald, is het interessant om te kijken naar een hybride of een all-flash omgeving.

Serverhok in tijden van big data

Big data, social media, desktopvirtualisatie en mobiele toepassingen zijn allang de hype voorbij en worden breed ingezet. Deze toepassingen vergroten de dagelijkse digitale voetafdrukken enorm. Dat zet extra druk op de datacenters. Steeds grotere volumes aan data moeten steeds sneller toegankelijk zijn voor dagelijkse werkzaamheden. Overstappen op een hybride datacenter is slechts één van de manieren waarop u zich wapent tegen de nieuwste ontwikkelingen. De andere tips leest u in het e-book onder de downloadknop.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.