Hosting vs. Eigen beheer

Het maken van een keus tussen hosting en Eigen Beheer

Het maken van een keus tussen hosting en Eigen Beheer

De businessomgeving is in veel organisaties aan verandering onderhevig de laatste tijd. Ongeplande downtime kan desastreuze gevolgen hebben zoals omzetderving, schadeclaims, extra arbeidsuren, imagoschade en het risico dat klanten overstappen naar de concurrentie.

De IT-infrastructuur van vrijwel alle organisaties wordt steeds vaker in één adem genoemd met termen als Business Continuity en High Availability. Wat is nu eigenlijk het verschil tussen hosting en het in eigen beheer houden van IT-voorzieningen?

Bij zowel een eigen datacenter als bij het hosten zijn er risico’s aanwezig. Een inzicht in de risico’s maakt duidelijk welke datacenterfaciliteiten voor elke specifieke klantsituatie gewenst zijn:

  • High Availability-voorzieningen
  • Redundante verbindingen
  • Uitwijkfaciliteiten
  • Uitwijkcontainers
  • Back-upprocedures

Lees gratis de volledige whitepaper waarin achtergronden worden geschetst die handvatten bieden bij het maken van een keus tussen Applicatie-hosting in een extern datacenter versus het in eigen beheer houden van de IT-infrastructuur.  Daarnaast wordt van beide situaties voor- en nadelen gegeven.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom IT BeheerSecurityICT dienstverleners bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

IT Beheer :  Gevaarlijke bijlagen in Office 365 onderscheppen

E-mail beveiliging kan en moet een stap beter. In dit onderzoek van Mimecast werden meer dan 36 miljoen ontvangen e-mails onderzocht bij meer dan 40.000 Office 365 gebruikers. Uit dit uitgebreide onderzoek bleek dat in 0,02% van de e-mails toch nog verdachte bijlagen werden afgeleverd, met onder meer malware. Wat is het gevaar concreet en hoe kunt u dat gevaar voor zijn?

Lees verder

Security :  Informatiebeveiliging is key voor Digitale Overheid

Overheden handelen steeds meer zaken digitaal af. Dit betekent uiteraard dat de informatiebeveiliging op orde moet zijn. In dit artikel beschrijven we de laatste ontwikkelingen op het gebied van security die gemeenten, provincies, het Rijk en uiteraard de burger raken. De Digitale Overheid is een positieve ontwikkeling, maar veiligheid staat voorop; wapen u tegen digitale gevaren met de kennis uit dit artikel.

Lees verder

ICT dienstverleners :  Tal van redenen waarom CRM bij u wel slaagt!

Uit persberichten komt naar voren dat vele CRM projecten mislukken. Enige bijstelling is wel op zijn plaats, niet alle projecten mislukken, maar voldoen niet aan de hooggespannen verwachting. CRM is slechts een van de methoden om klanten te werven en te binden. In deze whitepaper worden handvatten aangereikt om CRM een goede kans van slagen te geven.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.