Hoe volwassen is Cloud Security?

Beveiligingsvoordelen van Cloud Security

Beveiligingsvoordelen van Cloud Security

De ontwikkelingen rondom Cloud Computing gaan in razend tempo en dus ook voor Cloud Security. Beide onderwerpen hebben volgens de Gartner Hype Cycle de volwassenheidsstatus nog niet bereikt. Cloud Computing biedt vele voordelen, zoals o.a. de mogelijkheid om Investeringen terug te brengen en om te zetten naar operationele kosten, maar heeft ook aandachtspunten zoals Security. Velen vragen zich af hoe je 'in control' blijft en de fundamenten bouwt om de veiligheid omtrent bedrijfsinformatie te borgen. Het is verstandig om Cloud Security goed te onderzoeken voordat er daadwerkelijk stappen worden ondernomen.

Beveiligingsvoordelen van Cloud Computing
Cloud security hoeft niet alleen maar een gevaar op te leveren bij Cloud Computing, het kan ook beveiligingsvoordelen bieden. Cloudleveranciers verzorgen bij een groot aantal klanten de Cloud Computing, waardoor ze gedwongen worden om werk te maken van informatiebeveiliging. Bij het aanschaffen van beveiligingsmaatregelen op schaalgrootte, kan dit ook een kostenvoordeel bieden.

Elke organisatie die plannen heeft om (delen) van de IT onder te brengen in de cloud moet altijd de veiligheidsrisico’s van Cloud Computing afwegen tegen de voordelen. Deze whitepaper gaat dieper in op de overwegingen van de veiligheidsrisico’s tegen de voordelen.

Enkele aspecten waar de whitepaper op in gaat is:

  • Verantwoordelijkheid
  • Geldende Wet- en regelgeving
  • Classificatie van Data
  • Certificering van Cloudleveranciers
  • ISAE3402
  • ISO 27001/27002
  • NEN7510

Door het groeiende aanbod van Cloud Computing oplossingen is het voor elke organisatie noodzaak om een beleid te formuleren op het gebied van Cloud Computing. Meer te weten komen over Cloud Computing en Cloud Security? Download de volledige whitepaper ‘Hoe volwassen is Cloud Security?’

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Cloud visie & trendsCloud SecurityCloud in de Praktijk bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Cloud visie & trends :  Waarom SAP goedkoper en flexibeler op Azure draait

De cloud heeft zich ontwikkeld tot een platform dat nieuwe kansen voor business creëert. Niet alleen de besparingen op infrastructuur zijn interessant, ook de extra flexibiliteit kan heel belangrijk zijn voor organisaties. Een oplossing als SAP op het cloudplatform Azure kan een hele interessante optie zijn. Wilt u meer weten over deze oplossingen? Download de whitepaper SAP on Azure; Why you should go there en zet de eerste stap naar een efficiëntere organisatie.

Lees verder

Cloud visie & trends :  De Office 365 integratie van SharePoint: gebruikt u 'm al?

De rol van internet verschuift van informatiebron steeds verder naar aanbieder van handige tools en apps. Daarnaast hebben medewerkers behoefte aan flexibiliteit en mobiel werken. Steeds meer organisaties stappen dan ook over op een digitale werkplek. SharePoint biedt een platform dat dit mogelijk maakt. De afgelopen jaren heeft de ontwikkeling van SharePoint niet stilgestaan. Kent u deze vijf voordelen al?

Lees verder

Cloud Security :  Ontwikkelingen en trends in cyberaanvallen

Vorig jaar lekten er wereldwijd twee keer zoveel gegevens als de twee voorgaande jaren bij elkaar opgeteld, zo’n 4 miljard ‘records’. Één datalek was in zijn eentje al verantwoordelijk voor het lekken van zo’n 1,5 miljard gegevens. Toch worden er wereldwijd niet of nauwelijks méér maatregelen genomen dan voorheen tegen cyberaanvallen en het voorkomen van lekken van gevoelige informatie.

Lees verder

Cloud in de Praktijk :  Voedselindustrie volledig over op cloud-oplossingen?

De food-sector is wat terughoudend bij het gebruik van cloud-toepassingen. Veel voedselproducenten hebben een eigen server-omgeving in huis waarop het ERP-systeem en andere applicaties draaien. De cloud heeft een aantal grote voordelen boven een on-premise omgeving. Digitaal transformeren loont en cloud is een vereiste om efficiënter te kunnen produceren. Waarom? Dat leest u in de whitepaper.

Lees verder

Cloud in de Praktijk :  Hoe start u met de cloud?

Een vraag waar momenteel veel organisatie mee worstelen is: Hoe start ik met de cloud? Deze whitepaper gaat uitgebreid in op wat cloud is, wat de mogelijkheden en keuzes zijn en hoe u dit vervolgens omzet naar een cloud strategie en roadmap. Lees er verder over in de volledige whitepaper.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.