High-performance datacenter maakt organisatie toekomstproof

De Turbo op uw datacenter

De Turbo op uw datacenter

Op veel IT-afdelingen een punt van discussie: de presetatie en capaciteit van het datacenter. Storage op de traditionele wijze voldoet in vele gevallen niet meer aan de eisen van een high-performance datacenter. Flexibiliteit en capaciteit zijn onmisbaar om in te spelen op nieuwe ontwikkelingen en om inzicht te krijgen in de data.

Hogere eisen aan het datacenter

 Om de concurrentie voor te blijven is flexibiliteit een belangrijk punt van aandacht. Denk hierbij aan real-time analytics en dev/test innovatie. Hierbij is er geen plaats meer voor inefficiënte storage, langzame workflows en kosten voor complexe IT.

Betere performance een must

Innovaties volgen elkaar in een rap tempo op. Deze innovaties kunnen de organisatie naar een hoger niveau tillen, maar alleen als de datacenters zelf ook mee innoveren.

Uitdagingen voor de IT-afdeling

Innovaties moeten net zo snel opgevolgd en doorgevoerd worden, wat grote druk neerlegt bij de verwantwoordelijke teams. Veel datacenters zijn bovendien niet gebouwd om aan al deze vereisten te voldoen. Dit maakt het voor IT-afdelingen lastig om inzichten te halen uit data, VDI’s beter te laten presteren en sneller toegang te krijgen tot data en applicaties.

Mogelijkheden voor een high-performance datacenter

Een high-performance datacenter kan gerealiseerd worden met flash-storage wat bekend staat om zijn capaciteit, schaalbaarheid en betrouwbaarheid. Een all-flash array oplossing zorgt dat alle data, applicaties en complexe workflows snel beschikbaar zijn. Lees hierover meer in de volledige whitepaper. Daarnaast gaat de whitepaper dieper in op de noodzaak en de mogelijkheden van high-performance datacenters. 

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Storage Datacenters bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Storage :  Kenniscyclus: Databeheer en Storage in 2018

Met het strategisch belang en de enorme groei van data, verandert de rol van data beheer en storage snel. Naast de toenemende business impact van data en veranderende regelgeving is de technologie constant in beweging. Is uw storage omgeving gereed voor 2018? Via deze gratis kenniscyclus bent u straks weer volledig op de hoogte.

Lees verder

Datacenters :  Flashgeheugen geeft gewenste data flexibiliteit in het datacenter

De explosieve groei van data heeft een impact op de manier waarop dataopslag ingericht moet worden. In vele gevallen verdubbelt het volume bedrijfsgegevens elke 2 jaar. Deze groeiende berg data moet ook nog eens veel sneller dan voorheen bewerkt kunnen worden. Daarnaast verandert de aard van die verwerking: ook ongestructureerde data worden steeds vaker bestudeerd. Tegelijkertijd groeien de budgetten voor opslag nauwelijks. De vraag rijst dan: hoe bereik je met deze randvoorwaarden toch de gewenste data- flexibiliteit?

Lees verder

Datacenters :  IT-trends waarop u moet anticiperen

Lange tijd was 2020 een stip op de horizon, gebruikt om een verre toekomst mee aan te geven. Maar over 3 jaar is het al 2020. Hoe ziet de wereld van IT-dienstverlening er dan uit? Wat zijn de bedreigingen en wat de kansen? Dit zijn de trends waarop u nu al kunt inspelen.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.