Het threat management handboek

Integrated threat management for dummies

Integrated threat management for dummies

Threat management heeft een plek in de agenda van organisaties verdiend. Er zijn talloze voorbeelden van organisaties die slachtoffer zijn geworden van hackers of cybercriminelen. Voor een groot deel komt dit omdat organisaties niet de juiste maatregelen nemen om incidenten te voorkomen, detecteren of er adequaat op reageren. In dit handboek worden enkele handvatten gegeven, die helpen bij het integreren van threat management. Threat management zorgt ervoor dat de juiste maatregelen wél genomen kunnen worden.

Hoe staat de organisatie ervoor?
Er wordt binnen organisatie vaak gebruikt gemaakt van een collectie beveiligingstools die niet altijd even goed samenwerken. Hierdoor wordt er ook geen eenduidig beeld gevormd van de staat van de organisatie en is het onduidelijk waar de risico’s zich bevinden en wat er tegen gedaan kan worden. Threat management zorgt ervoor dat een dergelijk beeld wel gevormd kan worden. Hierdoor krijgen organisaties beter inzicht in mogelijke risicogebieden en kunnen zij zich beter tegen mogelijke hackers of cybercriminelen wapenen.

De inhoud van dit e-book
In dit e-book wordt een gedetailleerde beschrijving van threat management en bijbehorende tools gegeven. Zo worden ook de risico’s van enterprise computing beschreven en gaat het e-book in op de vraag waarom een goede set security tools, die goed samenwerken, noodzakelijk is. Het e-book bestaat uit de volgende hoofdstukken:

  1. Een kijkje in het dreigingslandschap van vandaag de dag;
  2. Voorkomen van geavanceerde aanvallen;
  3. Detecteren van dreigingen in de eigen infrastructuur;
  4. Reageren op dreigingen;
  5. Integreren van oplossingen ter bescherming van dreigingen;
  6. Tien technieken voor geïntegreerd threat management.

Download het e-Book
Download het e-book “Integrated threat management for dummies” geheel vrijblijvend en lees meer over de integratie van threat management in de organisatie om de risico’s op mogelijke aanvallen van hackers of criminele organisaties te verkleinen en incidenten sneller te detecteren.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.