Het belang van beveiliging bij bediening op afstand

Veilige verbinding essentieel bij de bediening van sluizen en bruggen

Veilige verbinding essentieel bij de bediening van sluizen en bruggen

De menselijke factor is bijna altijd de zwakste schakel wanneer blijkt dat bruggen, sluizen en gemalen niet goed zijn beveiligd. Daarnaast is het van belang om het internetverkeer niet over het onbeveiligde consumenten-internet te laten verlopen. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij gemeenten.

De mate van beveiliging hangt af van de risicogevoeligheid van het te beveiligen systeem. Ongeacht de sterkte van het wachtwoord, moet de bediening van een sluis of verkeerslicht voldoende afgeschermd zijn van het onbeveiligde consumentendeel van het internet. Als het gaat om een verbinding via GPRS of UMTS, kan dit bijvoorbeeld door gebruik te maken van een Private APN.

Lees gratis het volledige artikel waarin wordt beschreven wat het gevaar van slecht beveiligde sluizen, gemalen, bruggen en verkeerslichten is. Door een stappenplan te implementeren kan worden gekozen voor een veilige bediening van bruggen, sluizen en gemalen.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Security bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Security :  Gevaarlijke bijlagen in Office 365 onderscheppen

E-mail beveiliging kan en moet een stap beter. In dit onderzoek van Mimecast werden meer dan 36 miljoen ontvangen e-mails onderzocht bij meer dan 40.000 Office 365 gebruikers. Uit dit uitgebreide onderzoek bleek dat in 0,02% van de e-mails toch nog verdachte bijlagen werden afgeleverd, met onder meer malware. Wat is het gevaar concreet en hoe kunt u dat gevaar voor zijn?

Lees verder

Security :  Informatiebeveiliging is key voor Digitale Overheid

Overheden handelen steeds meer zaken digitaal af. Dit betekent uiteraard dat de informatiebeveiliging op orde moet zijn. In dit artikel beschrijven we de laatste ontwikkelingen op het gebied van security die gemeenten, provincies, het Rijk en uiteraard de burger raken. De Digitale Overheid is een positieve ontwikkeling, maar veiligheid staat voorop; wapen u tegen digitale gevaren met de kennis uit dit artikel.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.