Gestandaardiseerd maatwerk hoeft niet duur te zijn

Een standaard product kiezen of een maatwerk product laten maken?

Een standaard product kiezen of een maatwerk product laten maken?

Gestandaardiseerd maatwerk is een combinatie van standaard producten en maatwerk. De standaarden komen op verschillende punten terug: in een standaard ontwikkelproces, het gebruik van standaard methoden en het gebruik van standaard modules. Het gebruik van de standaarden op deze punten geeft het resultaat een voorspelbare kwaliteit en zorgt ervoor dat het ontwikkelproces gecontroleerd verloopt.

Het gestandaardiseerd ontwikkelproces omvat zeven fasen die iteratief doorlopen kunnen worden:

  1. Plan van eisen
  2. Offerte/Plan van aanpak
  3. Ontwerp
  4. Ontwikkeling
  5. Test
  6. Implementatie
  7. Beheer

Het gebruik van een standaard ontwikkelproces en standaard methoden zijn voornamelijk gericht op het deel van de software dat op maat wordt ontwikkeld. Bij gestandaardiseerd maatwerk is er veel winst te behalen door het gebruik maken van standaard modules.

Download whitepaper
Download gratis de volledige whitepaper “gestandaardiseerd maatwerk hoeft niet duur te zijn” waarin de zeven bovenstaande stappen verder uiteen worden gezet. Verder gaat de paper verder in op Unified Modeling Language, Cloud Computing  en XML.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Cloud ComputingICT dienstverleners bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Cloud Computing :  Multi cloud groeit, maar de complexiteit en risico’s ook

Cloud sprawl is de wildgroei aan cloud-applicaties en -oplossingen. Dit ontstaat doordat bedrijven steeds meer cloud-diensten afnemen van verschillende aanbieders. Multi-cloud doet zijn intrede, maar hoe houdt u het applicatielandschap gemakkelijk te beheren en voldoet u op een veilige manier aan de wensen van de gebruiker? Deze infographic beschrijft de verschillende aspecten die komen kijken bij een multi-cloud infrastructuur.

Lees verder

ICT dienstverleners :  Tal van redenen waarom CRM bij u wel slaagt!

Uit persberichten komt naar voren dat vele CRM projecten mislukken. Enige bijstelling is wel op zijn plaats, niet alle projecten mislukken, maar voldoen niet aan de hooggespannen verwachting. CRM is slechts een van de methoden om klanten te werven en te binden. In deze whitepaper worden handvatten aangereikt om CRM een goede kans van slagen te geven.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.