Focus op samenhang voor sterke klantrelatie en meer omzet

Retailer: Versterk de relatie met uw klant

Retailer: Versterk de relatie met uw klant

Klanten zijn mondiger, veeleisender en willen de beste kwaliteit en service voor de laagste prijs. Retailers staan voor de enorme uitdaging om aan deze verwachtingen te voldoen. Wat betekent dit in het kader van bedrijfsvoering? De retailer moet zich in ieder geval realiseren dat er een belangrijke samenhang is tussen de opzet en de uitvoering van de marketing campagnes, de beschikbaarheid van de juiste medewerkers als de klant hulp nodig heeft en de klantloyaliteit. Deze whitepaper beschrijft die samenhang en geeft inzicht in de mogelijkheden voor retailers om zich te onderscheiden van de concurrentie.

Focus op samenhang
De praktijk leert dat in retail verschillende processen rondom klantgerichtheid, campagnemanagement en personeelsplanning slecht op elkaar zijn afgestemd. Hierdoor kan omzet worden gemist en het kan er zelfs voor zorgen dat de merkbeleving van de klant negatief beïnvloed wordt. De schrijvers van deze whitepaper pleiten dan ook voor een focus op de samenhang tussen klantloyaliteit, campagnemanagement en planning.

Gericht waarde leveren
Door de (potentiele) klant te kennen, kan er gericht waarde worden geleverd. Dit kan onder andere door op diezelfde klant afgestemde campagnes. Door het planningsproces van medewerkers op slimme wijze te doen, zijn de benodigde medewerkers beschikbaar in aantallen, maar ook in kennis en kunde. Dit zorgt ervoor dat de klant op de winkelvloer ook echt goed geholpen wordt en deze met een positief gevoel de winkel weer verlaat. Het eindresultaat: meer klanten die binnen komen, de conversie van bezoeker naar koper is gestegen en het gemiddelde aankoopbedrag is minimaal gelijk gebleven, maar misschien zelfs gestegen.

Inhoud van de whitepaper
In deze whitepaper wordt uiteengezet hoe retailorganisaties waarde kunnen leveren aan de klant en zo de relatie met klanten kan versterken. De whitepaper bestaat uit de volgende hoofdstukken:  

  1. Een succesvolle retailorganisatie;
  2. Klantloyaliteit in de retail;
  3. Campagnes in de retail – traditioneel;
  4. Het opbouwen van een 360 graden klantbeeld;
  5. De traditionele wijze van plannen;
  6. Slim plannen op basis van bezoekersaantallen;
  7. Integratie tussen campagnes en slim plannen;
  8. Conclusie

Download de whitepaper
Download de complete whitepaper “Versterk de relatie met uw klant” en lees meer over de noodzaak van een focus op samenhang tussen klantgerichtheid, campagnemanagement en personeelsplanning om zo de klantrelatie te versterken en meer omzet te genereren.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom KlantbeeldRetail & Consumer bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Klantbeeld :  Klantgericht communiceren: Toegevoegde waarde leveren bij de klant

Als eerste stap naar een klantgerichte organisatie is de aanschaffen van een CRM-systeem een goede eerste stap. Maar wat is uw vervolgstap? CRM moet ook geïntegreerd worden in de processen, het organisatiemodel en de service die u levert. Waar moet u beginnen? Lees hierover meer in de volledige whitepaper. De whitepaper gaat stap voor stap mee in uw klantreis naar een klantgerichte organisatie.

Lees verder

Klantbeeld :  Customer Experience voor een betere klantrelatie

Customer Experience is veelvoorkomende term in het bedrijfsleven. Tegenwoordig zijn er veel meer kanalen dan een op een klantcontact. Door meer kanalen te gebruiken zet de organisatie niet alleen de klant centraal, maar verbetert de concurrentie positie ook nog eens aanzienlijk. Centraal klantbeeld moet ondergeschikt zijn aan de bedrijfsmatige doelen die naar voren komen bij een CRM investering.

Lees verder

Retail & Consumer :  De retailer van de toekomst zet klantdata centraal

Retail is één van de meest competitieve markten. De winsten staan onder druk, nieuwe webshops kapen klanten weg voor de neus van traditionele retailbedrijven en faillissementen zijn aan de orde van de dag. Wilt u de concurrentie voorblijven? In deze whitepaper leest u hoe u met integratie van fysieke winkels en webshops, analytics en omnichannel de band met de klant verbetert.

Lees verder

Retail & Consumer :  Optimale winkelbeleving door middel van retail data

Dankzij de opkomst van online retail zijn er de laatste jaren al meerdere winkelketens uit het straatbeeld verdwenen. Toch biedt deze digitalisering ook kansen aan retailers om de toegevoegde waarde van het bezoek aan een fysieke winkel te vergroten. Data helpt namelijk om persoonlijke klantervaringen te realiseren via verschillende kanalen. Maar wat zijn de 3 stappen naar een datagedreven retailorganisatie?

Lees verder

Partner

CRM excellence

Onze naam zegt het al: excellent in Customer Relationship Management, CRM.

Profiel CRM excellence ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.