Digitalisering binnen overheden

Draagvlak creëren en werkprocessen herdefiniëren

Draagvlak creëren en werkprocessen herdefiniëren

Vaak hoeft er niet meer op het horloge gekeken te worden om een gemeentelijke vraag in te dienen. Het digitale loket is elk uur van de dag geopend en een subsidieaanvraag is dan ook zo gedaan. Bij de Front-Office  (het eerste aanspreekpunt voor de burger) zal er niet zo veel veranderen, maar in de Back-Office wel. Door automatisering en digitalisering zal er veel in de werkprocessen veranderen.

Naast het vormgeven van de werkprocessen om de overdrachtsmomenten tussen de Back- en Front-Office inzichtelijk te maken, moet er bij digitaliseringstrajecten nagedacht worden over de rechtsgeldigheid en de opslag van de virtuele documenten.

Bij het digitaliseren van de papieren documenten moet vooraf goed nagedacht worden over het proces van omzetting:

  • Hoe wordt gezorgd dat de documenten nog steeds authentiek en rechtmatig zijn?
  • Hoe wordt een goede opslag gegarandeerd?
  • Welke technische eisen worden gesteld aan het virtuele document?

Lees gratis het volledige whitepaper over digitalisering binnen overheden waarin het gevolg van het digitale loket, de rechtsgeldigheid en opslag digitale documenten verder uiteengezet wordt.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom DigitaliseringOverheid bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Digitalisering :  10 belangrijke intranet-trends voor de maakindustrie

Veel mensen kennen intranet van vroeger als een tool die niemand ooit gebruikte. Het nieuwe intranet is juist een plek waar collega’s met elkaar kunnen samenwerken en tools, kennis en nieuws met elkaar kunnen delen! Daarnaast haalt intranet meer rendement uit het productieproces én de supply chain. Hoe gaat u intranet inzetten? Deze whitepaper gaat dieper in op 10 intranet-trends in de maakindustrie.

Lees verder

Digitalisering :  Voedselindustrie moet digitaal transformeren

De voedingsmiddelenindustrie zal in 2017 een beperkte groei laten zien van ongeveer 1%. Schaalvergroting, consolidatie en integratie zijn daardoor vereisten om de concurrentie aan te kunnen. Voedsel- en drankproducenten worden onder deze omstandigheden gedwongen hun kosten verder te reduceren. De digitale transformatie biedt mogelijkheden aan de voedselindustrie, maar hoe kunt u de kansen benutten?

Lees verder

Overheid :  Data Management, de missende schakel in IoT

Hoe kun je zinvol aan de slag met de tsunami van gegevens die door IoT-apparaten gegenereerd wordt? Hoe moet u uw datamanagement- systemen ontwerpen om gegevens om te zetten in waarde? De schaal en scope van de data die gepaard gaat met IoT vraagt om een nieuwe aanpak. Hierbij wordt geavanceerd gegevensbeheer gecombineerd met de integratie van nieuwe IoT-technologie met meer traditionele systemen in een hybride infrastructuur.

Lees verder

Overheid :  Informatiebeveiliging is key voor Digitale Overheid

Overheden handelen steeds meer zaken digitaal af. Dit betekent uiteraard dat de informatiebeveiliging op orde moet zijn. In dit artikel beschrijven we de laatste ontwikkelingen op het gebied van security die gemeenten, provincies, het Rijk en uiteraard de burger raken. De Digitale Overheid is een positieve ontwikkeling, maar veiligheid staat voorop; wapen u tegen digitale gevaren met de kennis uit dit artikel.

Lees verder

Partner

Sensus-methode

Sensus-methode BV is gespecialiseerd in het beschrijven, visualiseren en verbeteren van uw bedrijfsprocessen.

Profiel Sensus-methode ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.