De kracht van de online loyaliteit van de consument

Digitale transformatie in klantcontacten: kennis is macht

Digitale transformatie in klantcontacten: kennis is macht

Volgens een onderzoek van Gartner krijgen veel organisaties te maken met een verschuiving van kanaalvoorkeuren van de consument. De voorkeur naar digitale kanalen zal een expansieve groei doormaken. Ken je klanten om alle informatie optimaal in te zetten is hierbij een kernfactor.

Volgens Gartner maken een aantal kanalen een enorme groei door. ‘Web self service’, online chat en ‘communities & social’ zullen hierbij de grootste groei doormaken omdat steeds meer consumenten kiezen voor sociale kanalen. De klantreis begint ook steeds meer online, via zoekmachines, websites en verschillende fora. Deze ontwikkelingen kunnen door organisaties die zich aan klanten voor de lange termijn willen binden niet worden genegeerd. De oplossing hiervoor is de kennismanagementstrategie in relatie brengen met je klantcontactstrategie.

Klantbetrokkenheid
Wanneer het de organisatie lukt om betrokkenheid van de klant met het merk te krijgen, zullen deze betrokken klanten een grote bijdrage kunnen leveren aan het delen van kennis. Een betrokken klant die bijvoorbeeld actief kan zijn op een forum, bespaard het klantcontactcenter werk en het geeft inzicht op de vragen die spelen bij de consumenten.

Download de whitepaper
De whitepaper gaat dieper in op de digitale transformatie die veel organisaties doormaken. De klant kennen en alle beschikbare informatie optimaal inzetten is een kernfactor voor organisaties die toekomstbestendig willen zijn. Download de whitepaper geheel vrijblijvend.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom TrendsInnovatie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Trends :  Artificial Intelligence: Bent u klaar voor de toekomst?

Waar staat u op het gebied van Artificial Intelligence (AI)? AI staat bij veel bedrijven op de agenda en sommigen zijn er al mee aan het experimenteren. Dit uitgebreide onderzoek laat u zien waar bedrijven momenteel staan, maar ook wat hun kansen en uitdagingen zijn. Is uw organisatie al klaar voor AI? Dat weet u na het lezen van dit eBook!

Lees verder

Trends :  Wat is Crossover Business?

Het traditionele bedrijf staat op losse schroeven. De grenzen tussen makers, distributeurs en winkeliers vervagen, nu organisaties meer andere diensten en producten aanbieden. Dat zet de branche op z’n kop, evenals de bedrijfsprocessen. Bent u klaar voor ondernemen 2.0? Dan is het hoog tijd om te kijken of uw oude systemen nog passen bij de nieuwe manier van zaken doen.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.