De infrastructuur voorbereiden op de cloud

Met een drietal checklists de migratie plannen

Met een drietal checklists de migratie plannen

Er dient goed naar de huidige IT-infrastructuur gekeken te worden voordat een bedrijfsnetwerk klaar is voor cloud computing. Om de zwakke plekken in het netwerk te ontdekken kan een inventarisatie helpen. Dit brengt ook de capaciteit van het datacentrum in kaart. Cloud initiatieven kunnen immers een onvoorspelbare impact hebben op het energieverbruik. Aan de hand van een drietal checklists kan gekeken worden of een netwerk klaar is om gebruik te maken van cloud computing:

  • Plannen voor snelle verandering
  • Aansturen van locaties op afstand
  • Beheren van energiebehoefte

De oplossing in dit rapport, de datacenter Planning Solution van Avocent, kan hierbij helpen. De software biedt inzicht in de manier waarop systemen ingezet worden, waar in het netwerk zij zich bevinden en hoeveel energie zij verbruiken.

Naast de voorzorgsmaatregelen die genomen moeten worden voor een succesvolle migratie, biedt het rapport ook inzicht in de verschillende soorten service modellen van cloud computing, te weten:

  • Public clouds, gevirtualiseerde servers die beheerd worden door derde partijen
  • Private clouds, waarbij de IT afdeling van een organisatie zelf de infrastructuur beheert
  • Hybrid clouds, een combinatie van beiden waarbij de public cloud op piekmomenten ondersteuning biedt aan de private cloud

Download het volledige rapport en controleer met behulp van de checklists of uw netwerk geschikt is voor cloud computing.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom IT BeheerCloud ComputingPublic CloudPrivate Cloud bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

IT Beheer :  Gevaarlijke bijlagen in Office 365 onderscheppen

E-mail beveiliging kan en moet een stap beter. In dit onderzoek van Mimecast werden meer dan 36 miljoen ontvangen e-mails onderzocht bij meer dan 40.000 Office 365 gebruikers. Uit dit uitgebreide onderzoek bleek dat in 0,02% van de e-mails toch nog verdachte bijlagen werden afgeleverd, met onder meer malware. Wat is het gevaar concreet en hoe kunt u dat gevaar voor zijn?

Lees verder

Cloud Computing :  Multi cloud groeit, maar de complexiteit en risico’s ook

Cloud sprawl is de wildgroei aan cloud-applicaties en -oplossingen. Dit ontstaat doordat bedrijven steeds meer cloud-diensten afnemen van verschillende aanbieders. Multi-cloud doet zijn intrede, maar hoe houdt u het applicatielandschap gemakkelijk te beheren en voldoet u op een veilige manier aan de wensen van de gebruiker? Deze infographic beschrijft de verschillende aspecten die komen kijken bij een multi-cloud infrastructuur.

Lees verder

Cloud Computing :  Waarom SAP goedkoper en flexibeler op Azure draait

De cloud heeft zich ontwikkeld tot een platform dat nieuwe kansen voor business creëert. Niet alleen de besparingen op infrastructuur zijn interessant, ook de extra flexibiliteit kan heel belangrijk zijn voor organisaties. Een oplossing als SAP op het cloudplatform Azure kan een hele interessante optie zijn. Wilt u meer weten over deze oplossingen? Download de whitepaper SAP on Azure; Why you should go there en zet de eerste stap naar een efficiëntere organisatie.

Lees verder

Public Cloud :  Hoe start u met de cloud?

Een vraag waar momenteel veel organisatie mee worstelen is: Hoe start ik met de cloud? Deze whitepaper gaat uitgebreid in op wat cloud is, wat de mogelijkheden en keuzes zijn en hoe u dit vervolgens omzet naar een cloud strategie en roadmap. Lees er verder over in de volledige whitepaper.

Lees verder

Private Cloud :  Hoe start u met de cloud?

Een vraag waar momenteel veel organisatie mee worstelen is: Hoe start ik met de cloud? Deze whitepaper gaat uitgebreid in op wat cloud is, wat de mogelijkheden en keuzes zijn en hoe u dit vervolgens omzet naar een cloud strategie en roadmap. Lees er verder over in de volledige whitepaper.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.